VINKOVO U STARCIMA

1762 0

STARCI, 22. siječanj 2015. – Općina Staro Petrovo Selo, općinska Turistička zajednica i Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ tradicionalno su u Starcima organizirali okupljanje petrovoselskih vinogradara, štovatelje Svetog Vinka

i dobrih petrovoselskih vina.

 

U kapelici posvećenoj zaštitniku vinograda i vinogradara, velečasni Antun Prpić služio je svetu misu i molilo za rodnu vinogradarsku godinu. Posvetili su se vinogradi, simbolično orezali prvi trsovi i vinom zalile kobasice i kuleni obješeni na trsove. Obroncima Babje Gore širio se miris kuhanog vina, pečenih kobasica i slanine, a odjekivali pucnjevi iz mužara i zvuci tambura Satira.

Petrovoselski vinogradari, za koje je danas počela i nova vinogradarka godina, otišli su se sa svojim prijateljima do vinograda gdje je nastavljeno tradicionalno druženje. I ove godine gost im je bio zamjenik brodsko-posavskog župana Davor Vlaović.

 

Related Post

HSS OPĆINE STARO PETROVO SELO

Autor - 08/05/2013 0
STARO PETROVO SELO, 8. svibanj 2013. – Kandidati Hrvatske seljačke stranke za načelnika i zamjenika načelnika općine Staro Petrovo Selo…

DVD STARO PETROVO SELO

Autor - 03/03/2013 0
U subotu, 2. ožujka, u Hrvatskom pučkom domu u Starom Petrovom Selu održana je redovna godišnja izborna skupština staropetrovoselskog DVD-a.