17. MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA PETROVIĆ REŠETARI

1792 0

KLD Rešetari u fundusu ima oko 700 slika od kojih su 400 ulja, a oko 200 akvareli. Iako društvo nema novca za opremanje slika, jer su potrebna znatnija sredstva postupno se oblikuje buduća Galerija i njen postav.

 

REŠETARI, 15. lipnja 2014. – Jučer je u Rešetarima održana 17. međunarodna likovna kolonija PETROVIĆ – REŠETARI. Organizator, Književno likovno društvo Rešetari, uz domaće slikare, dovelo je ove godine u Rešetare 25 slikare iz Međimurja, Popovače, Kutine, Požege, a zbog bolesti izostala je slikarica iz Subotice koja je poslala svoje slike.

Likovnu koloniju je u prostoru Galerije Petrović otvorila Dunja Penić, koja je u ime Brodsko-posavske županije i župana Danijela Marušića, pozdravila slikare, a KLD Rešetari čestitala na dugogodišnjem uspješnom radu.

Nazočnima se uz Ivana De Villu, predsjednika KLD Rešetari, obratio Branko Babić, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Rešetari, koji je slikarima zaželio ugodan boravak u Rešetarima. Nije propustio priliku zahvaliti se KLD Rešetari na brojnim aktivnostima i istaknuo kako to jedno od najaktivnijih društava na području općine koje koristeći čitavoj zajednici svojim radom daje velik doprinos razvoju kulture, a uz to i spaja ljude diljem Hrvatske i iz cijelog svijeta.

KLD Rešetari u fundusu ima oko 700 slika od kojih su 400 ulja, a oko 200 akvareli. Iako društvo nema novca za opremanje slika, jer su potrebna znatnija sredstva, postupno se oblikuje buduća Galerija i njen postav. Uz slikarski dio imati će i kiparski jer se u fundusu nalazi i dosta kipova. Dodajmo da se KLD Rešetari priprema i za otvaranje knjižnice kada, iz za nju namijenjenog prostora, iseli katastar.

-KLD Rešetari ima potporu za svoje aktivnosti od Općine Rešetari, Brodsko-posavske županije, Matice iseljenika i Ministarstvo kulture, a velik doprinos daju članovi društva bez kojih se brojne aktivnosti društva ne mi mogle organizirati, a koji, uz puno truda, daju i svoja sredstva – kazao je Ivan De Villa.

Related Post