Advent u našem gradu još jednom je opravdao očekivanja, posebno djece i mladeži 

590 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Turistička zajednica NG, Jakša Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA – Čarobna šuma  i ovog je adventa disala punim plućima. Gradski park, posebno dio oko fontane i klizališta  bio je, zahvaljujući  gradskoj Turističkoj zajednici  i Gradu Nova Gradiška, te brojnim partnerima  koji su, posebno djecu i mlade, razveselili  obiljem  sadržaja i događanja, mjesto na koje se adventskih dana  rado dolazilo. 

Dakako, zadovoljni mogu biti naši stariji sugrađani za koje je također bilo primamljivih sadržaja. Zadovolji  moraju biti ponajprije zato što su  njihova djeca i unci imali u čemu uživati. Mogli su se  klizati,  družiti se i zabavljati, a  na radionicama kreativno provesti vrijeme  u Kući Djeda Božićnjaka. 

Zabava je bila na prvom mjestu, čemu  je doprinijela  dobra  gastronomska ponuda, ali  i  brojni glazbeni sadržaji među kojima i nastup Gradske  glazbe čijim članovima, na kraju ove kalendarske godine, treba    zahvaliti za sva  glazbena druženja  i glazbeni ugođaj kod fontane tijekom cijele  ove godine.

Sve je počelo  paljenjem prve adventske cvijeće i otvaranjem klizališta, a potom su se iz dana u dan nizali događaji sve do Badnjaka kada se u Čarobnoj  šumi družilo uz nastup Gradske glazbe, besplatnu ribu i kuhano vino.

Mališane je razveselio  sveti Nikola,  došli  su u Novu Gradišku i  Moto Mrazovi MK Slavonija.  Djed Božićnjak ih također  nije zaboravio, družio se s njima i  podijelio im poklone. 

I nakon Božića  u Čarobnoj šumi  neće nedostajati događanja. Doček dječje Nove godine  održati će se  29.  prosinca kod fontane sa početkom u 16,30 sati, a završni događaj ove godine bit će  doček Nove godine na središnjem gradskom trgu. 

Related Post