Barakude se s medaljom žele vratiti kući: Sutra s Crnom Gorom igraju za broncu

1083 0

BUDIMPEŠTA – Nakon jučerašnje vrlo teške i neizvjesne utakmice sa Španjolskom, danas se Hrvatska vaterpolska reprezentacija okreće sutrašnjem dvoboju s reprezentacijom Crne Gore. U ogledu za broncu koji će se odigrati u 17:30 sati sastat ćemo se sa Crnogorcima s kojima smo već igrali u skupini i pobijedili. Na čelu s izbornikom reprezentacije Barakude su još uvijek pod dojmom jučerašnje utakmice komentirali predstojeću borbu za medalju.

-Iza nas je težak dan i teška noć. Utakmica u kojoj nismo uspjeli pobijediti iako smo to željeli svim srcem. Valja čestitati protivniku, bili su bolji za taj jedan gol. Naravno da nam je posebno žao iz razloga što je utakmica mogla otići u našem smjeru, bili su to detalji koji su ovoga puta nažalost prevagnuli u korist Španjolaca. Radi se o nekoliko odbijenih lopti i nerealiziranih situacija kao i primanje gola s istekom napada. To su situacije koje ne možete predvidjeti. Španjolcima čestitke, bili su bolji protivnik. Odigrali smo puno kvalitetniju utakmicu nego u Gwangju, međutim nedovoljno da se utakmica pobijedi. Španjolci su dokazali da spadaju u sam vrh svjetskog vaterpola. A mi se moramo okrenuti nama i koliko god nismo ostvarili naš cilj da se kvalificiramo na Olimpijske igre, moramo završiti ovaj turnir s pobjedom, u utakmici za broncu. – izjavio je izbornik Tucak, te zaključio:
– Moramo se resetirati, teško nam je svima pao ovaj poraz, iza nas je jedna teška noć. Ali život mora ići dalje, čeka nas utakmica za medalju. I mi je želimo uzeti. –

– Iza nas je duga i neprospavana noć, svi smo vrtjeli polufinalnu utakmicu po glavi. No svjesni smo važnosti utakmice za broncu.Stoga sada ne trebamo ulaziti u dublje analize utakmice sa španjolskom već se trebamo okrenuti sebi i fokusirati se borbi za medalju. Imamo tu kvalitetu da sportaš u nama i profesionalac u nama prevlada sve što se dogodilo jučer i da hladne glave pristupimo utakmici s Crnom Gorom. – rekao je Maro Joković.
– Crna Gora je kao ekipa fizički vrlo jaka momčad, možda i najmoćnija na turniru. Imaju četiri beka u ekipi, igraju čvrst vaterpolo u obrani, a u napadu oslobađaju svog najboljeg šutera Ivovića. Dosta ih zajedno i igraju u Herceg Novome, tako da su dobro uigrana momčad na čelu s kvalitetnim trenerom. Bit će to teška utakmica, svakako drugačija od one u skupini. Ova donosi puno više tenzije i stresa, u ovoj igramo za medalju. Bitno je dobro se pripremiti, vjerujem da možemo pobijediti. – zaključio je Luka Lončar, centar hrvatske reprezentacije.

Utakmica za broncu igra se u nedjelju 26. siječnja u 17:30 sati, dok se utakmica za zlato između domaćina Mađara i Španjolske u 19 sati.

Related Post