BISKUP PRIMIO POBJEDNIKE VJERONAUČKE OLIMPIJADE

1424 0

POŽEGA – U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je 19. veljače dvije pobjedničke skupine vjeronaučne olimpijade koja je toga dana održana u Požegi.

Na natjecanju osnovnoškolske djece pobijedila je ekipa Osnovne škole „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške koju čine vjeroučenici Mia Arić, Ana Ćepić, Sara Ćepić i Sara Straga-Šašić s vjeroučiteljicom mentoricom Andrijanom Petrović. Na natjecanju iz vjeronauka za srednje škole pobijedila je ekipa Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici u sastavu Iva Blažev, Leo Fel, Marin Kutnjak i Marta Sabolić s mentorom fra Klaudijom Milohanovićem. Biskup je čestitao pobjednicima, poželio im da na državnom natjecanju koje će se održati od 8. do 10. travnja ove godine na Krku dobro predstavljaju Požešku biskupiju te im za nagradu uručio vrijedne knjige o Voćinu.

 

Biskupijska vjeronaučna olimpijada ili Međužupanijsko/biskupijsko natjecanje iz vjeronauka učenika osnovnih i srednjih škola s područja Požeške biskupije održana je u Požegi spomenutoga dana u organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije i županijskih ureda za društvene djelatnosti.

Prvi dio natjecanja za osnovne škole održan je u Osnovnoj školi Julija Kempfa u Požegi. Od 46 ekipa iz različitih škola s područja Požeške biskupije, koje su sudjelovale na županijskom natjecanju, na biskupijsko natjecanje plasiralo se 10 školskih ekipa koje su ostvarile najbolje rezultate na županijskom natjecanju. Biskupijsko natjecanje je započelo molitvom, pozdravima i uputama za odvijanje natjecanja. Potom je uslijedilo samo natjecanje koje se sastojalo od tri dijela: pisani test, tombola i „Tko želi biti Isusov mili-junak?“. Prvo mjesto među osnovnim školama osvojila je ekipa OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške, druga je bila ekipa OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva, a treće mjesto je pripalo OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Starog Petrovog Sela.

 

Natjecanju iz vjeronauka za srednje škole pristupilo je petnaest ekipa. Prvi dio natjecanja održan je u Ekonomskoj školi u Požegi. Drugi i treći krug natjecanja održani su zajedno s osnovnim školama iz Požeške biskupije u Gimnaziji Požega. U natjecanju srednjih škola pobijedila je ekipa Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici, druga je bila ekipa iz Gimnazije Daruvar, a treće mjesto je zauzela ekipa Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi.

 

Svaki član ekipe primio je priznanje Malog Koncila za sudjelovanje na natjecanju, a ekipe koje su osvojile prva tri mjesta i županijska priznanja. Pohvalnice za sudjelovanje i zahvalnice dodijeljene su ostalim ekipama i mentorima, članovima povjerenstava za natjecanje i školama domaćinima.

 

Požeška biskupija osigurala je za sve natjecatelje okrjepu u poslijepodnevnom dijelu natjecanja. Posebna zahvala pripada školama domaćinima: Osnovnoj školi Julija Kempfa, Ekonomskoj školi Požegi te Gimnaziji Požega za ustupanje prostora i prihvaćanje domaćinstva natjecanja.

Related Post

UVEDENI U SLUŽBU NOVI ŽUPNICI

Autor - 20/08/2015 0
POŽEGA – U nedjelju, 16. kolovoza u Požeškoj biskupiji uvedena su u službu jedanaestorica novoimenovanih župnika. Biskup Antun Škvorčević predvodio…