CARITAS POŽEŠKE BISKUPIJE

1186 0

Caritas će zajednici „Susret“u Ivanovcu nedaleko Okučana pomoći u uređenje okoliša da se spriječe buduće štete od poplave.

 

POŽEGA – Nakon poplave u mjesecu svibnju ove godine koja je zahvatila najprije Bokšić Lug a potom pleternički kraj, Kuzmicu, Jakšić i Lipik na području Požeške biskupije, svojom akcijom biskupijski Caritas je postupno pomagao nastradale u hrani, higijenskim potrepštinama, dezinfekcijskim sredstvima, isušivanjem vlažnih podova i zidova, keramičkim pločicama i laminatom, kućanskom opremom, štednjacima, hladnjacima, zamrzivačima i perilicama, namještajem, školskim knjigama i drugim potrepštinama.

Kada je obnova privedena kraju, ponovno je u mjesecu rujnu i listopadu ove godine poplava zahvatila dio prethodno potopljenih kuća u pleterničkom kraju i Bokšić Lugu. Volonteri Caritasa Požeške biskupije pohodili su 164 poplavljene obitelji u Pleterničkom Gradcu i utvrdili da je u 90 kuća voda ponovno uništila namještaj, bijelu tehniku, podove i zidove. Na području pak Bokšić Luga 83 obitelji ostale su bez ljetine. Caritas Požeške biskupije uputio je 8. studenoga u Pleternički Gradac nastradalim obiteljima i pojedincima 26 zamrzivača, 18 štednjaka, 23 hladnjaka, 13 perilica za rublje, 22 hidrofora, 7 peći za centralno grijanje te 570 m² laminata i 580 m² pločica. Za 83 nastradale obitelji Bokšić Luga ovih dana dostavljena je zimnica: krumpir, luk, grah i rajčica. Jednoj pak lipičkoj obitelji dano je 110 kvadrata pločica, perilica, hladnjak i štednjak. Pored toga, nekoliko obiteljskih kuća u Pleterničkom Gradcu značajnije je oštećeno u poplavama te je Caritas preuzeo obnovu 4 kuće.

 

U Ivanovcu nedaleko Okučana gdje se u zajednici „Susret“ liječi od ovisnosti određeni broj mladih ljudi poplava je poharala naselje i onemogućila njegovo redovito funkcioniranje te će Caritas u skladu sa svojim mogućnostima pomoći uređenje okoliša da se poprave sadašnje i spriječe buduće štete od poplave.

Related Post

CRKVA

Autor - 01/11/2012 0
Četvoricu novih đakona Požeške biskupije, zaređenih minule subote, primio je 31. listopada biskup Antun Škvorčević u Biskupskom domu u Požegi…