Drugi Gospodarski forum Nova Gradiška 2019. održava se 9. travnja

920 0

Autor Franjo Samardžić

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina poziva sve poduzetnike i one koji će to tek postati da dođu i dobiju informaciju o mogućnosti sufinanciranja svojih obrta i poduzeće

NOVA GRADIŠKA, 5. travnja 2019. – Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina danas je na konferenciji za novinare govorila o Gospodarskom forumu Nova Gradiška 2019. koji će se u Novoj Gradiški održati 9. travnja. Domaćin je Grad Nova Gradiška. Kako je kazala govorit će se o mogućnostima financiranja i poticanja razvoja mikro, malog i srednjeg poduzetništva.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina poziva sve poduzetnike i one koji će to tek postati da dođu i dobiju informaciju o mogućnosti sufinanciranja svojih obrta i poduzeće. Poziva da dođu jer će od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobiti informaciju o mjerama aktivne politike zapošljavanja i mogućnost da dobiju do 70.000 kuna bespovratnih sredstava za pokretanje proizvodnih ili uslužnih djelatnosti.

Prezentacije će održati Grad Nova Gradiška i Brodsko-posavska županija i predstaviti svoje programe, Hrvatski zavoda za zapošljavanje, HBOR, HAMAG-BICRO, Udruženje obrtnika Nova Gradiška i LAG zapadna Slavonija, a na kraju će o aktualnostima i programima EU govoriti predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

-Moći će se čuti informacije o mogućnostima financiranja malih i srednjih poduzetnika, implementaciji dosadašnjih mjera poticanja razvoja poduzetništva od strane Udruženja obrtnika Nova Gradiška. Predstavnici LSG-a će govoriti o mjerama programa ruralnog razvoja koje je implementirao u svoju Lokalnu razvojnu strategiju 2014. – 2020. i mjerama koje su pokrenute na nacionalnoj i razini LAG-a. Dolaze voditelji područnih ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak koji će govoriti o mogućnostima i poticanju razvoja malog i srednjeg poduzetništva, te predstavnici iz HAMAG-BICRO, ravnatelj sektora za potpore i Mario Turalija, predstavnik predsjednika Uprave. U ime Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta govorit će načelnik sektora za EU programe i načelnik sektora za investicije i poduzetničku infrastrukturu s kojim očekujemo da ćemo potpisati ugovor o nastavku izgradnje poduzetničke infrastrukture u Industrijskom parku.

Želim iskoristiti ovu priliku da napomenem da je Grad Nova Gradiška za razvoj gospodarstva u 2019. godini osigurao više od 13 milijuna kuna za programe podrške malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima, te kroz ulaganje poduzetničke infrastrukture u Industrijskom parku Nova Gradiška koji je generator razvoja poduzetništva u Slavoniji i šire.
Trenutno u toj zoni posluje 14 poduzetnika koji zapošljavaju oko 300 djelatnika. Na području grada imamo preko 500 gospodarskih subjekata sa oko 2.000 zaposlenika. Iz toga je vidljivo da bi ovaj forum, uz aktivno sudjelovanje svih aktera sa terena mogao generirati nove gospodarske aktivnosti i nova ulaganja i poslovne poduhvate. Nadam se da će ovaj forum postati tradicija u našem gradu. Održava se drugi puta i pokušavamo biti što uspješniji i uvesti nove sadržaje. Cilj je da ljudi koji dođu na forum 9. travnja s njega odu s informacijama gdje se mogu javiti i vidjeti što se radi po pitanju malog poduzetništva u našem gradi i s kim mi kao grad surađujemo kako bismo poboljšali gospodarsku sliku našeg grada.
Imao rezultate i oni su vidljivi kroz smanjenje broja osiguranika i broja nezaposlenih kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ne mislim na ljude koji su otišli već na ljude koji su se zaposlili u našem gradu i koji stvaraju jedno po jedno sigurno radno mjesto. To je veliki uspjeh za sve nas. 2016. godini je bilo 3.500 osiguranika , a prema Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje danas ih ima 4.600. Velika je to brojka i na nju smo ponosni – kazala je Ivana Trušina.

Gospodarski forum Nova Gradiška 2019. održava se 9. travnja u gradskoj vijećnici u vremenu od 9 do 14 sati.

Related Post

Propast domaćeg trgovanja

Autor - 11/01/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 11. siječanj 2011.– Sudski sporovi koji se vode nad preostalom imovinom Mercisa, nekada najvećeg novogradiškog trgovačkog poduzeća, zaustavili…