GUNJAVAČKI „USKRS UZ TAMBURU“

3333 0

GUNJAVCI – Uz blagdansko druženje, na kome su mogli uživati u ljepoti konja i narodnih nošnji, pjesmi i plesu, a dobro se i zabaviti, Gunjavčani su obilježili hvalevrijednu 20. po redu manifestaciju „Uskrs uz tamburu”.

Pohvale su od Zlatka Age, općinskog načelnika u Rešetarima i saborskog zastupnika Davora Vlaovića dobili Mjesni odbor Gunjavci i svi mještani koji su u proteklih 20 godina doprinosili da se, uz potporu Općine Rešetari, ova manifestacija na uskrsni ponedjeljak ustrajno organizira i bude tradicionalno blagdansko druženje mještana. Pohvale su dobili i svi dosadašnji sudionici, od kulturno-umjetničkih društava i tamburaških sastava do konjogojskih udruga i vlasnika konja.

Tradicionalno „Uskrs uz tamburu” je počeo defileom konjanika i svečanih zaprega koje su krenule iz Adžamovaca i prošle kroz Gunjavce. Folklorno i tamburaško okupljanje uslijedilo je u Hrvatskom seljačkom domu. Još jednom se potvrdio da ova manifestacija, osim što na uskrsni ponedjeljak okuplja ljude, kako su kazali Zlatko Aga i Davor Vlaović, uvelike doprinosi njegovanju i čuvanju od zaborava običaja i kulturnog identiteta novogradiškog kraja.

Koliki je u tome doprinos ove manifestacije i ljudi koji ju organiziraju potvrdilo se na pozornici Hrvatskog seljačkog domu na kojoj su nastupile dječje folklorne skupine kulturno-umjetničkih društava iz Rešetara i Drežnika. Uz njih nastupili su tamburaši iz tih društava, te izvorne, folklorne, muške i ženske pjevačke skupine KUD-a „Drežnik“.

„Uskrs uz tamburu” otvorio je Davor Vlaović, a sudionike i mještane još su pozdravili i čestitali im Uskrs načelnik Općine Rešetati Zlatko Aga i predsjednik Mjesnog odbora Gunjavci Miroslav Dautović.

Mještane i njihove goste nakon programa zabavljali su Krunoslav Kićo Slabinac i TS „Bekrije“.

Related Post