HDSSB – ZA RADIO POSTAJU KOJA IMA FREKVENCIJU I KONCESIJU I PROTIV SPORAZUMA O OBRANI IZMEĐU HRVATSKE I SRBIJE

1114 0

NOVA GRADIŠKA, 17. studeni 2010. – Sa jučerašnje konferencije za novinare HDSSB-a ostali smo dužni odgovore na dva novinarska pitanja za koje smatramo da će izazvati pozornost. Prvo je lokalno pitanje, a odnosi se na Aferu radio, stav i upletenost HDSSB-a u „radio odnose“ , a drugo se na sporazum o obrani koji je usvojio Sabor RH i koji

izaziva dosta čuđenja, a kod mnogih i negodovanja.

 

HDSSB nije sudjelovao u Aferi radio

 

Ono što se dogodilo u posljednje vrijeme u radio grani HDSSB nije sudjelovao, a niti ni jedan član HDSSB- a pojedinačno tako da malo znamo oko svega toga. To bi trebalo pitati sve one koji su u tome sudjelovali. Osobno smatram da naši građani nisu ničim zaslužili da im se isključuje radio bez obzira tko to činio. Također smatram da radio treba gradu i široj okolici i da treba da radi, a neka radi onaj radio koji ima dozvolu i koncesiju. Ne mogu se uključivati u neku širu raspravu o tome jer nisam sudjelovao u tome, a ni HDSSB-e – kazao je predsjednik HDSSB-a Josip Mikšić.

– Mogu žaliti što se sve to skupa dogodilo i što su ljudi koji su 21. rujna 1991. godine kada je bilo 11 mrtvih ispred Radio postaje zajedno gledali to zlo, a sada razgovaraju na način kako razgovaraju. To je nešto što kukavičje jaje koje je netko uspio ubaciti kao i u mnogim drugim stvarima, što se tiče informiranja ove države i svega ostalog – kazao je dr. Damir Japundžić.

 

 

Žalostan i nepromišljen sporazum 

 

Sporazum o obrani između Srbije i Hrvatske je bio na dnevnom redu Sabora RH prije nego što je trebao doći gospodin Boris Tadić i Vukovar. Kako se kod nas rade mućke onda je taj prijedlog Zakona iznenada skinut s dnevnog reda jer su znali da će HDSSB i još neke osviještene nacionalne stranke koje vode računa o općem hrvatskom nacionalnom interesu zapodjenuti žestoku raspravu o tome prijedlogu zakona o nekakvoj zajedničkoj obrani između Hrvatske i Srbije. Dogodilo se da je prijedlog zakona skinut s dnevnog reda. Stavljen je na dnevni red i izglasan prije šest dana od strane HDZ-e, HSS-a, Srpske demokratske samostalne stranke i nezavisnih zastupnika Đurđe Adlešić i kompanije. Izglasan je Zakon o suradnji u obrani između Hrvatske i Srbije. U mnogim stavkama govori o toj suradnji, a i o tome da vojska jedne države može doći na teritorij druge države, kako bi se zajednički pomagali, vršili vježbe i slično. To znači da srpska vojska po tome Zakonu o suradnji o obrani može ući na hrvatski teritorij. To je nevjerojatno, Zakon je usvojen šest dana prije nego se obilježava 19. obljetnica pada Grada Vukovara. Uskoro, možda će za slijedeću obljetnicu srpska vojska, ako na vlasti ostane ova kokoda koalicija, zvati i srpsku vojsku da obilježi taj tužni jubilej. Žalosno je što se u ovoj državi događa, koliko malo dostojanstva ima prema hrvatskom imenu, prema hrvatskoj državi i narodu . Žalosno je to i nepromišljeno – odgovorio je dr. Boro Grubišić (slika desno) i dodao da nema nikakvog smisla da Hrvatska kao članica NATO-a vojno surađuje sa nekom državom koja nije članica.

  

Related Post

HDSSB

Autor - 13/04/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 13. travanj 2013. – Pod predsjedanjem Dinke Matijević sinoć su u gradskoj vijećnici održane izborne Skupštine mjesnih ogranaka…