HPS „SLAVČA“

844 0

U susret Danu državnost RH, HPS „Slavča“ Nova Gradiška u subotu 15.lipnja 2013. podarila je svojim sugrađanima još jednu lijepu glazbeno-pjesničku LIPANJSKU VEČER.

 

Na lijepo uređenoj pozornici, koju im je kao dar uredila Cvjećarnica Mimoza Nova Gradiška, članovi HPS „Slavča“ predstavili su se izvedbom domoljubnih, ljubavnih i uvijek rado slušanih starogradskih pjesama, a pjesnici i slikari Književno likovnog društva Rešetari, Rade Španović, Mirko Dubočanac, Vesna Dumičić, Ljubica Sedlaček, Veronika Devčić, Ivan Muraja, Đuro Pavičić i Lidija Puđak, uz glazbenu pratnju na gitari Milenka Divjaka – Majka predstavili su nove stihove iz svojih „pjesničkih radionica“.

Sve prisutne , a s posebnim poštovanjem članove HPS „Slavča“, pozdravila je mr. Ljiljana Lukačević, zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti Grada Nove Gradiške: – Koristim prigodu pozdraviti sve ove krasne ljude večeras i izreći veliko hvala za sve prekrasne programe kojima su u svom višegodišnjem radu pridonijeli životu ovoga grada, koje su mu s ljubavlju poklonili i nama koji imamo sreću živjeti u njemu. Želim vam izreći jedno veliko hvala za entuzijazam i ljubav kojim njegujete i čuvate tradiciju kulturne baštine i starogradsku pjesmu. Kako su i poezija i glazba melem za dušu, a znajući kako to radi „Slavča“ i njihovi gosti, sigurna sam da će nas svojim nastupom dotaknuti naša srca i ovu naizgled običnu večer učiniti posebnim događajem koji će još dugo pamtiti – istaknula je, pozdravljajući nazočne, mr. Lukačević.

 

Lipanjsku večer svojim kistom upotpunila je i naša sugrađanka, pjesnikinja Evica Kraljić koja je tijekom večeri pokazala i svoje slikarsko umijeće i na dar Slavči naslikala lijepu sliku.

Riječi zahvale svima je na kraju Lipanjske večeri uputila predsjednica „Slavče“ Marija Kičić: – Svima veliko hvala, bio je ovo naš poklon gradu i naša glazbeno-pjesnička čestitka u povodu Dana državnosti. Večeras smo vas željeli povesti na jedno lijepo putovanje, putovanje koje puni srca i širi vidike. Nadamo se da smo u tome i uspjeli – istaknula je Marija Kičić , a u znak zahvale dugogodišnjoj suradnici, voditeljici programa Sanji Bukvić poklonila upravo naslikanu sliku Evice Kraljić.

 

Uspjela je Slavča u svojoj nakani. Uspjeli su toplinom, stihom i kistom povezati sve one koji su ove Lipanjske večeri bili u Dvorani Relković , uspjeli su povezati i sve one koji ih poštuju i cijene njihov trud, sve one koji Slavču podržavaju da ustraju u svom radu i budu dio bogatijeg kulturnog života ovoga Grada.

 

kvpoumar

Related Post

Koncert “The way i see it”

Autor - 28/12/2011 0
U organizaciji članova udruge Hrabro dijete i novogradiške Kršćanske adventističke crkve u Dvorani Relković u utorak 27.prosinca koncert pod nazivom…