HRTVATSKI RATNI VETERANI

1414 0

SLUNJ – U prvom tjednu nakon izborne skupštine udruge Hrvatski ratni veterani i prihvaćanja novog ustroja udruge, u Slunju su se sastali članovi sa toga područja. Na sastanku u Slunju koji je održan u subotu, 20. II.

u prostorijama DVD Slunj udruga je javnosti predstavila jednog od voditelja novo ustrojenih Operativnih središta.

Predstavljen je Veselko Veljo Krnjić koji od sada vrši dužnost voditelja Operativnog središta – Zapad udruge Hrvatski ratni veterani. To operativno središte udruge pokrivat će prostore sadašnjih županija, Karlovačke, Ličko senjske, Primorsko goranske i Istarske na kojima udruga ima oko 40 članova.

U Slunju je osnovan Klub koji će pokrivati prostor Grada Slunja i bliže okolice gdje je u članstvu preko deset članova udruge. Za voditelja Kluba izabran je ratni zapovjednik PP Slunj, Ivan Panić koji je i do sada bio glavni aktivista udruge na tome području. Hrvatski ratni veterani su jedna od mlađih, reformiranih udruga koja okuplja sudionike Domovinskog rata, stradalnike i mlade.

Program je usmjeren na njegovanje uspomena na Domovinski rat ali i poticanje svih oblika rada kao osnove za psihološku i socijalnu reintegraciju branitelja, posebno ratnih vojnih invalida, ratnih veterana i članova braniteljskih obitelji. / foto: studio Butina Slunj /

Related Post