HRVATSKI SABOR

1542 0

NOVA GRADIŠKA, 3. veljače 2016. – I u ovom mandatu Nova Gradiška će imati saborskog zastupnika. Bit će to Davor Vlaović, dožupan brodsko-posavski i predsjednik županijske organizacije HSS-a.

MIP je, naime, predložio Saboru da potvrdi prestanak zastupničke dužnosti HDZ-ovu Davoru Miličeviću, a početak HSS-ovu Davoru Vlaoviću.

Predsjednica MIP-a Margareta Mađerić, odgovorila jer na pitanje SDP-ovoj zastupnici Gordani Sobol koju je zanimalo je li poštovan zakon koji kaže da se prvo moraju iscrpiti svi kandidati sa HDZ-ove liste.

– Na listi Domoljubne koalicije u 5. izbornoj jedinici preostala je jedna članica HDZ-a Antonija Jozić, koja je kod javnog bilježnika potpisala izjavu da ne može obavljati zastupničku dužnost, odgovorila je Mađeri i ustvrdila da je kod te zamjene poštovan zakon.

HSS je tako na korak da u Saboru ima svoj klub zastupnika.

Potvrdi li Sabor tu zamjenu HSS će s Vlaovićem dobiti drugog zastupnika. Treba mu još jedan da osnuje klub zastupnika, kako je Branko Hrg, predsjednik HSS-a i saborski zastupnik ranije najavio, pozivajući se na međustranački dogovor s HDZ-om.

Related Post

GRAĐANI ISPRED SVEGA !?

Autor - 04/06/2013 0
Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća pokazati  da li će Nova Gradiška u naredne četiri godine imati stabilnu vlast ili će krenuti…

NOVINARSKO PITANJE

Autor - 27/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 27. svibanj 2012. – Na konferenciji za novinare Gradskog odbora HDZ-a, Nikola Knežević, novinar Radio Nove Gradiške zatražio…