IV MEĐUNARODNI GASTROSAJAM „ S KOBASICOM U EU“

1861 0

NOVA GRADIŠKA, 8. ožujak 2016. – U istarskom mjestu Sveti Petar u Šumi održan je IV. međunarodni gastrosajam „S klobasicom u EU“. Partner sajma ove je godine bila Požeško-slavonska županija.

Na ocjenjivanje je stiglo više od 80 uzoraka kobasica ili, po istarski, klobasica, a bile su raspoređene u 4. kategorije: specifična kobasica, kulenova seka, slavonska kobasica i istarska kobasica.

U kategoriji „kulenove seke“ ŠAMPION je OPG Zvonko Arić iz Gornjih Crnogovaca u općini Staro Petrovo Selo, a zlato je drugu godinu za redom u kategoriji „slavonske kobasice“ i „kulenove seke“ potvrdio i naš OPG „Tworek“ iz Nove Gradiške.

Šampionske titule uručio je ministar turizma Anton Kliman, koji je istaknuo veliki potencijal suradnje poljoprivrede i turizma te i ovaj sajam kao dobar primjer suradnje zeleno-plave inicijative. Brončana, srebrna i zlatna priznanja uručili su načelnik općine Sv. Petar u Šumi dr. sc. Mario Bratulić, župan Istarske županije Valter Flego, župan Osječko-baranjske županije dr. sc. Vladimir Šišljagić, i župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević. Nekoliko vrlo značajnih nagrada za kvalitetu kobasica došlo je u Slavoniju i Baranju, iz koje je bilo i tridesetak izlagača, proizvođača suhomesnatih proizvoda, proizvođača voćnih rakija i likera, vinara, medara i proizvođača sira.

Naravno svima čestitamo, ali ipak smo vrlo ponosni na naša Obiteljska gospodarstva koja su se „okusima Slavonije“ tako visoko plasirala u Istri.

 

Zvonko Arić zahvalio je svima koji su im pomogli da bi došli do ove nagrade, a to su, prema njegovim riječima, njihovi mesari, Turistička zajednica grada Nova Gradiška i direktorica Dinka Matijević koja je u njihovo ime preuzela nagradu.

Related Post

Seoski turizam

Autor - 06/02/2012 0
U petak je u Vrbju u organizaciji Klastera “Zemlja plemenita” – udruge za ruralni razvoj i suradnji s Turističkom zajednicom…

MATIN I ANIN STAN

Autor - 29/06/2014 0
Seoskih olimpijada ima u dosta mjesta, ali Tradicijske igre žena događaju se samo kod nas – kaže Dinka Matijević, direktorica…

Tunjina kuća

Autor - 06/02/2012 0
OPG Staklarević i „Tunjina kuća“ u idiličnom Eko-etno selu Stara Kapela zoran su primjer mogućnosti koje Slavonija nudi u seoskom…