Kandidati za novogradiškog gradonačelnika danas su prikupljali potpise

3882 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Cajtung

NOVA GRADIŠKA, 17. travnja 2021. – Za kandidate za općinske načelnike, gradonačelnike, župane i njihove zamjenike teče rok od 14 dana za prikupljanje potpisa i predaju kandidatura i kandidacijskih lista za lokalne izbore koji će se održati 16. svibnja.

U središnjoj gradskoj ulici danas su potpise prikupljali bivši gradonačelnik Vinko Grgić, kao nezavisni kandidat za mjesto gradonačelnika i njegova bivša, ali još uvijek aktualna zamjenica gradonačelnika i bivša stranačka kolegica Ivan Trupina, kao kandidatkinja SDP-a. Može se reći da su sa prikupljanjem potpisa startali sadašnji i bivši SDP-ovci koji su sa Vinkom Grgićem napustili SDP, i njihovi simpatizeri.

Iako predizborna kampanja službeno nije počela već sada se po najavama kandidatura za mjesto gradonačelnika može zaključiti, ako je suditi po komentarima i objedima na mrežama i portalima, da će sigurno biti zanimljiva. Može se to zaključiti i po koluarskim nagađanjima koji daju naslutiti da će borba za prvu gradsku stolicu biti bespoštedna. Koliko ćemo se obećanja i spinova naslušati treba tek vidjeti. Koliko će udaraca biti upućeno ispod pojasa i s čime će se kandidat međusobno častit u “interesu“ Novogradiščana ovisit će o samim kandidatima i žaru borbe.

SDP je prikupljao potpise i Maria Vučinića, kandidata za brodsko-posavskog župana i kandidatkinju za njegovu zamjenicu Ivanu Ribarić Majanović.

Related Post