KAZALIŠTE

1832 0

Na kazališnim daskama Dvorane Relković u utorak 17.travnja 2012. ansambl Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba igrao je ADAGIO – izvrsnu dramu LADE KAŠTELAN u režiji MARINE PETKOVIĆ LIKER.

 

Priča je to o četiri žene : dvije majke (Vesna i Zora) i dvije kćeri ((Maja i Mira), a koje povezuje samo jedan muškarac (Ivo). Njihovi životi se na neobičan način isprepliću, svi su na neki način nesretni, svi traže svoje mjesto u obitelji.

I dok odnos jedne majke i kćeri završava rastankom, a drugi konačnim razumijevanjem, Ivo nije uspio pronaći svoje mjesto u njihovim životima.

„Redateljica Marina Petković Liker odlučila se za pristup miješanja vremenskih i prostornih događanja, u kojima se odnosi ne razvijaju samo unutar scena u dvoje koje je zamislila autorica, već likovi ‘prisluškuju’ i sudjeluju poput duhova u svim događanjima – odobravajući, pružajući ili uskraćujući podršku, otvarajaući nove situacije i razmišljajući o paralelama s vlastitim životima. Prema kraju predstave, njihovo se sudjelovanje smanjuje, kako bi likovi (ipak) odluke mogli donijeti neopterećeni mišljenjima ostalih, preuzevši konačno odgovornost za vlastite živote…“ (teatar.hr).

Sve pohvale glumačkom ansamblu: VLASTI RAMLJAK, OLGI PAKALOVIĆ, KATIJI ZUPČIĆ,MIRELI VIDEK i ZIJADU GRAČIĆU koji su izvrsnu dramu LADE KAŠTELAN pod isto tako izvrsnom redateljskom palicom MARINE PETKOVIĆ LIKER odigrali za novogradišku kazališnu publiku.

Publika je ansambl nagradila pljeskom, cvijeće im je darovao dugogodišnji sponzor cvjećarnica Mimoza, a medijski pokrovitelji bili su novogradiški Internet – portali.

 

Related Post

NOVOGRADIŠKE KAZALIŠNE DASKE

Autor - 26/03/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 26. ožujak 2015. – U predstavi “U tom mailu piše…” dramska radnja, razgovori, svađe i ljubavne scene, događaju…

ŠTO SE U VRTIĆU RADI

Autor - 04/06/2012 0
Završna priredba i svečano obilježavanje Dana vrtića održana je u petak 1.lipnja 2012. u Dvorani Relković pred brojnim roditeljima, djedovima…

KONCERT U ADVENTU

Autor - 10/12/2012 0
Učenici i djelatnici Osnovne glazbene škole Učilišta Relković Nova Gradiška u radosnom iščekivanju Božića, u Došašću, a uz blagdan našega…

POUMAR

Autor - 14/06/2012 0
Tradicionalni završni koncert Osnovne glazbene škola Učilišta Relković i ove je godine potvrdio da je izniman glazbeni događaj u Novoj…