KOALICIJA HSP-a i HSLS-a: Brankica Denis, kandidatkinja za načelnicu Općine Staro Petrovo Selo

2701 0

Autor Franjo Samardžić

STARO PETROVO SELO – Pod sloganom  ZAJEDNO MOŽEMO, Općinske organizacije HSP-a i HSLS-a Staro Petrovo Selo   svečano su potpisale koalicijski sporazum za izlazak na predstojeće lokalne izbore 16. svibnja 2021. godine -navodi se u priopćenju tih stranaka.  U nastavku donosimo priopćenje u cijelosti. 

Potpisivanju ovog sporazuma nazočili su članovi užeg vodstva navedenih stranki kao i kandidati za listu općinskog vijeća.

Ustav je temeljni i najviši PRAVNI akt jedne države i društva. On ima najveću, nadzakonsku pravnu snagu i zbog toga s njime moraju biti usklađeni svi pravni propisi u okviru pravnog sustava, kao i postupci svih državnih tijela i tijela koja obavljaju javne ovlasti, to znači i naše Općine Staro Petrovo Selo.

Ustav objavljuje Urbi et Orbi (državi, gradu i općini) temeljne vrijednosti i ciljeve društvenog razvoja, izražava volju i namjeru, poštivanja dostignuća moderne pravne civilizacije“ – rekla je po potpisu Brankica Denis, kandidatkinja  za načelnicu Općine Staro Petrovo Selo.

U ovu utrku ulazim čistih ruku i bistra uma sa ciljem poštivanja načela ustavnosti i ZAKONITOSTI, sa obvezom da štitim ljudska prava i slobode.

Dr. Ante Starčević osnivač Hrvatske stranke prava, prije više od 150 godina, govori i piše što je sloboda: sloboda nije neograničena samovolja koja vodi u anarhiju nego je pravo iz kojeg proizlaze i dužnosti.

Ne postoje stari građani ili mladi građani, do 20 godina ili do 40 godina ili do 60 godina, ne postoje zaštićeni građani niti nezaštićeni građani, ne postoje oni kojima se treba DAVATI, a drugima uzimati nezakonito, ako smo pravna država svi smo jednaki, i svi smo pred zakonom građani.

Još je rimski pisac Tacit zaključio: „ kada je država najiskvarenija, najviše je zakona“, kao i kod nas u općini. Moja je borba za pravo koje želim izjednačiti s pojmom dobre vladavine.

Sadašnja vlast koristi novac građana za vlastitu promociju za nadolazeće lokalne izbore, što je u demokratskom sustavu neprihvatljivo, što je i nedopustivo tako očito podcjenjivanje inteligencije građana, građani će to upamtiti.

Cijela ta situacija podsjeća na neka prošla vremena koja su krasila jednoumlje i jednostranački sustav, gdje su komesari i sekretari u Komitetu odlučivali o svemu, to 90′ godina nismo više htjeli, već demokratsko građanski sustav, ali očito su vas vratili u ta vremena.

Ove godine obilježavamo 50 godina Hrvatskog proljeća, to je bilo prvo buđenje hrvata (Gotovac, Budiša), tako uspoređujem sadašnju situaciju u našoj općini, kao trenutak u kojem se petrovoselska općina treba probuditi i dati nužne društvene promjene naše zajednice, jer ovo je samo farsa za one koji misle kao oni.

Zato pozivam temeljem potpisivanja ovog sporazuma, još samo potpis građana, a to je 16.svibanj – rekao je Mario Vlainić (HSLS).

U sklopu potpisivanja sporazuma govorilo se o programu podrške prema građanima treće životne dobi, o problemima kapaciteta dječjeg vrtića u općini, uvođenju prekovremenog boravka u škole, nikakvoj izgrađenosti infrastrukture, lošoj zaštiti okoliša i lošem gospodarenju otpadom, od gospodarstva do društvenih potreba.

Jer vlast do sada nije u stanju napraviti i provesti ozbiljan projekt te se vodi nezakonitim darovanjem proračunskog novca građanima, što je protuzakonito, a time se dodvoriti glasačima.

Ne želimo više „glib“ već suradnju s građanima i strateški rad naše općine, jer tu nam je mjesto, bili smo nekad puno koraka ispred drugih, a danas smo daleko iza njih. 

ZAJEDNO MOŽEMO!

Related Post

300 NOVIH RADNIKA U SL. BRODU?

Autor - 21/03/2013 0
SLAVONSKI BROD 21.03.2013. – „City Colosseum“, atraktivan je naziv novog mega trgovačkog centra, najvećega u ovom dijelu Hrvatske, koji će…