MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJA – Neodgovorni građanin u blizini šume ostavio metalnu kutiju sa ručnim bombama 

271 0

Foto Policija brodsko-posavska 

 

SLAVNSKI BROD, 15. veljače 2024. – Policijska uprava brodsko-posavska podsjeća na Kampanju „Manje oružja – manje tragedija“ te poziva građane da se odluče na dragovoljnu predaju oružja. Hvali odgovorne građane koji su se odlučili izbaciti uljeza iz kuće i upozorava na  neodgovorno  ponašanje pojedinaca koji  oružje i eksplozivna sredstva  odbacuju u javne   prostore i ugrožavaju živote građana. 

Tako je 11. veljače, na području Općine Brodski Stupnik, jedan mještanin  u blizini šume pronašao metalnu kutiju sa ubojitim sredstvima. Policijski službenici su navedenu kutiju u kojoj se nalazile 3 ručne bombe M-75 i 1 improvizirana ručna bomba, preuzeli na siguran način. 

Policijska uprava brodsko-posavska  poziva građane da se odluče na dragovoljnu predaju oružja i pozovu policiju na broj 192. Nadalje, policija upozorava građane da oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo ne odbacuju po javnim i privatnim površina, šumama, kanalima, niti bacaju u smeće, jer tako odbačeno oružje predstavlja opasnost. Policija također upozorava građane da ukoliko pronađu ubojita sredstva, ista ne diraju, već odmah pozovu policiju koji će prilikom preuzimanja oružja kao stručne osobe za protueksplozijsku zaštitu voditi računa o sigurnosnom aspektu. 

Tako je troje građana sa područja Slavonskog Broda 10. i 13. veljače donijelo odluku o dragovoljnoj predaji oružja i pozvali policiju. Policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu dolaskom na lokacije pozivatelja, na siguran način su preuzeli 2 ručne bombe M-75, 2 komada PAT metka kalibra 20 mm i automatsku pušku AK 47 kalibra 7,62 x 39 mm. 

Related Post