NOVOGRADIŠČANI BIRAJU ŠESTOG GRADONAČELNIKA

7388 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA,  18. ožujka 2021. –  Na lokalnim izborima koji će se održati 16. svibnja   Novogradiščani će  izabirati  još jednog novog  gradonačelnika, ili će to biti  ponovo jedan od  dvojice bivših gradonačelnika koji se  spominju  i kao kandidati u ovim izborima. Do sada  je Nova Gradiška imali šest  gradonačelnika.  Gradonačelnici su bili  Ante Šolić  (HDZ) dva puta), Josip Mikšić (nezavisna lista Mikšić) dva puta) Davorin Slišurić (HDZ), Josip Vuković (SDP) ,  Željko Bigović (HDZ) i Vinko Grgić (SDP). Iz raznih razloga kraj mandata nisu dočekali  Ante Šolić, Josip Mikšić,  Željko Bigović i Vinko Grgić.

Vinko Grgić,  sada kao nezavisni kandidat i Davorin Slišurić (HDZ) idu po još jedan  mandat. Župan Danijel  Marušić, koji je i predsjednik GO HDZ-a kaže da je Slišurić  po svom  znanju  i iskustvu respektabilan i poznat  kandidat za gradonačelnika, a isto će, kaže,  biti i s  kandidatima na  listi HDZ-a za  Gradsko vijeće.

Po mandat gradonačelnika ide i prof. hrvatskog jezika  i književnosti Krunoslav Pecarić kao kandidat HSLS-a.

Kao  kandidatkinja  za gradonačelnicu  spominje se  zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina kao kandidatkinja SDP-a. Iako je ne tako davno istupila iz SDP-a nezadovoljna vođenjem stranke, nakon  napuštanja stranke Vinka Grgića i  dijela  njemu sklonih članova,  odlučila je vratiti se u stranku i sada je kako doznajemo  izgledna kandidatkinja  te stranke za gradonačelnicu.

Nova Gradiška bi, koliko je sada poznato,  mogla imati rekordan broj kandidata za  gradonačelnika, ali i lista za Općinsko vijeće.

Zahuktavaju se predizborne aktivnosti stranaka.  Organizira se  Domovinski pokret Miroslava Škore,  HSP  sa mladim snagama  okuplja pravaše, a i sto čini i HKD-u.  Uz HDZ-e, SDP-e i HSLS  sa  na izbore u Novoj Gradiški će i HSS, a  vjerojatno još  poneka lista što će se ubrzo saznati kada se zahukta predizborna kampanja.

Related Post