OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA: Dr. Boris Lovrić i dalje je na čelu na čelu Odjela ginekologije i opstetricije

9304 0

Autor Franjo Samardžić

Nabavlja se novi aparat za Epiduralnu analgeziju koji će rodiljama omogućiti bezbolniji porod, a u izradi je dokumentacija za novi blok bolnice u kojem će biti novo rodilište sa ginekologijom

NOVA GRADIŠKA, 3. rujna 2018. – Imenovanjem novih voditelja bolničkih odjela dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, na dužnosti voditelja Odjela ginekologije i opstetricije zadržao je Dr. Borisa Lovrića, dosadašnjeg voditelja. Odjel je to koji se u posljednje vrijeme često u javnosti spominje kada se govori o rodilištima, natalitetu i rađanju sve manjeg broja djece u Hrvatskoj. U rodilištu novogradiške bolnice za sada to nije slučaj. Sa 31. kolovozom rođeno je 210 djece i očekuje se da će broj rođene djece biti na prošlogodišnjem nivou.

-Unatoč strašnom padu poroda u Hrvatskoj mi smo ostali na oko 350, a ove godine imamo broj poroda i veći nego prošle godine u isto vrijeme. Očekujem da ćemo godinu završiti bez pada rođene djece. Između ostalog, vjerujem da je to tako što nam gravitira i šira okolica. Zadovoljni smo – kazao je Dr. Boris Lovrić.

I na ovom odjelu, kao i na ostalima, čine se napori da se odjel dopro opremi, olakša rad djelatnicima, a rodiljama pruži maksimalna usluga i boravak na odjelu učini što ugodnijim.

.Dr. Lovrtić zadovoljan je kako je odjel opremljen. Trenutno je u nabavci novi aparat za Epiduralnu analgeziju koji će rodiljama omogućiti bezbolniji porod, jer se bol kod poroda smatra jednom od najjačih boli. Epiduralna analgezija je anesteziološki postupak, a služi za smanjenje ili uklanjanje boli tijekom poroda.

-Što se tiče opreme imamo ultrazvuk, a naredne godine ćemo dobiti novi, tako da će sama dijagnostika biti upotpunjena. Do kraja godine stiže i novi kolega takao da će nas i ekipno biti više.

U fazi izrade je dokumentacija za jedan novi blok bolnice u kojem će biti novo rodilište sa ginekologijom tako da ćemo na jednom mjestu imati lakšu pristupačnost salama i veći komoditet i komfor koji želimo pružiti rodiljama i novorođenoj djeci.

Mogu reći da to nestrpljivo očekujemo. U donjem dijelu bi bio novi dispanzer, puno bolji i komforniji sa čekaonicom i ostalim prostorijama za žene. To nam je u planu za 2020. godinu i zato nam je bitno da se s tim krene- kaže dr. Lovrić.

 

Related Post