OSIGURALI NOVI MANDAT : Jurišić i Žakić mogu slaviti, Aga mora pričekati rezultate izbora

3007 0

Autor Franjo Samardžić,  Foto Jakša Samardžić

NOVA GRADIŠKA,  3. svibnja 2021. – Jučer smo  objavili  da Zlatko Aga, Igor Jurišić i Vitomir  Žakić, općinski načelnici u  Rešetarima,  Vrbju i Cerniku,  ne moraju čekati  16. svibnja i rezultate izbora  da bi slavili  izbornu pobjedu.  Informacija nije točna jer samo Jurišić i  Žakić mogu slaviti,  a Aga mora pričekati izbore jer su uz njega, kandidaturu za općinskog  načelnika u Rešetarima  istaknuli Miroslav Jelčić, kandidat HDZ-a i  Ozren Kraljić, kandidat HSS-a  i SDP-a.  Zlatko Aga kandidat je HSLS-a.  

Za Vitomira Žakića  kao jedinog kandidata u Općini Cernik  nije neko iznenađenje jer je  jedini kandidat bio i na izborima 2017. godine. Do sada je u Općini Cernik načelnik  uvijek bio iz redova HDZ-e. 

U slučaju  Igora Jurišića  i Općine Vrbje razlozi su druge naravi i raskola u HSS-u. Na  mjesto načelnika Jurišić je u posljednja dva mandata  došao je  kao kandidat HSS-a,  stranke koja je bila vodeća politička opcija u općini, a   koja na ovim  izborima u Općini  Vrbje  nema ni svoju listu za Općinsko vijeće pa  ni kandidata za općinskog načelnika. 

Related Post