PALA AKTIVNA POLITIKA ZAPOŠLJAVANJA

1235 0

Grad Nova Gradiška obustavlja zaprimanje zahtjeva za rad bez zasnivanja radnog odnosa i za javne radove

 

NOVA GRADIŠKA, 28. ožujak 2014. – Obavještavamo građane da se sukladno odluci Vlade RH od 26. ožujka 2014., a prema uputama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Gradu Nova Gradiška obustavlja zaprimanje zahtjeva i svi daljnji postupci vezani za Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa kao i zaprimanje prijava za javne radove.

 

Molimo građane za razumijevanje jer je Grad u obvezi poštovati upute Vlade RH i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao nositelja navedenih programa. U slučaju ponovnog aktiviranja privremeno obustavljenih programa Grad će nastaviti sa zaprimanjem zahtjeva o čemu će zainteresirani biti pravovremeno obaviješteni – obavijest je Grada Nova Gradiška koju prenosimo s službenog gradskog postala koju je potpisao gradonačelnik Željko Bigović.

 

Prenosimo obavijest i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

 

-Sredstva koja je HZZ planirao za aktivnu politiku zapošljavanja umanjena su radi procedure prekomjernog deficita Državnog proračuna i nužnih ušteda koje Republika Hrvatska mora napraviti. Zbog toga se obustavlja zaprimanje novih zahtjeva za mjere aktivne politike zapošljavanja.

Sve preuzete ugovorne obveze bit će isplaćene, a zaprimljeni zahtjevi bit će riješeni sukladno financijskim mogućnostima o čemu će svaki podnositelj zahtjeva dobiti obavijest. Sredstva za isplatu naknade za nezaposlene su osigurana i Hrvatski zavod za zapošljavanje nastavit će ih redovno isplaćivati.

Related Post