POKLADNO JAHANJE – LJEPOTA OBIČAJA I TRADICIJE (foto)

1579 0

BODOVALJCI, 24. veljače 2014. – Članovi Udruge za promicanje kulturnih i tradicijskih vrijednosti „Pokladno jahanje“ Bodovaljci u nedjelju su mještanima Bodovaljaca i brojnim gostima iz susjednih sela i novogradiškog kraja priredili

još jedno nezaboravno pokladno duženje.

 

Na sada već tradicionalnoj pokladnoj manifestaciji Pokladno jahanje u Bodovaljcima okupilo se rekordnih 57 konjanika iz novogradiškog, brodskog i požeškog kraja. Dočekali su ih župan Danijel Marišić, koji je i otvorio ovu u manifestaciju, zamjenik župana Davor Vlaović, općinski načelnik Igor Jurišić i zamjenik načelnika Mladen Komnjević.

Konjanici su potom predvođeni jahačem Slavkom Maroševićem i praćeni tamburašima TS „Skitnice“ iz Nove Kapele prošli mjestom zaustavljajući se dobro raspoloženi uz pokladnu pjesmu na tri punkta. Tradicionalno su dočekivani rakijom i kuhanim vinom, domaćim suhomesnatim specijalitetima i kolačima. Jahače su kroz selo pratile i četiri svečano ukrašene zaprege. U jednoj su konjanike pratili općinski i županijski čelnici predvođeni županom Danijelom Marušićem.

 

Nakon prolaska kroz selo jahači su se okupili u mjesnom gdje su nastupila kulturno-umjetnička društva iz Vrbja i Jakšića i gdje je održana pokladna zabava na kojoj je svirao tamburaški sastav „Lađari“. Poseban gost ove godine u Bodovaljcima je bio Krunosalv Kićo Slabinac.

 

Pohvale organizatorima i svim mještanima Bodovaljaca koji su se uključili u organizaciju pokladnog jahanja uputili su načelnik Igor Jurišić i župan Danijel Marušić.

Related Post

OBILJEŽEN DAN OPĆINE VRBJE

Autor - 17/08/2016 0
Uređen Trg kralja Tomislava u Vrbju prigodno su mještanima na upotrebu stavili župan Danijel Marušić, načelnik Igor Jurišić, predsjednik Općinskog…