POLICIJA – POLICIJA RADNO POČELA NOVU GODINU

835 0

SLAVONSKI BROD, 2. siječanj 2010. – U prošla 24 sata na području

policijske uprave evidentirano je ukupno 11 kaznenih djela, od toga su policijski službenici podnijeli pet kaznenih prijava zbog dva kaznena djela teške krađe, te po jednog kaznenog djela nasilničkog ponašanja, zlouporabe opojnih droga i dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Ostala djela su se odnosila na prijetnju, krađu i četiri slučaja oštećenja tuđe stvari s malom štetom, te su policijski službenici upoznali oštećene osobe s pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon. Protiv poznatih počinitelja podnesena su odgovarajuće prijave, te policija nastavlja svoj rad u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja.

 

Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je lakše ozlijeđena.

 

U oblasti javnog reda evidentne su četiri intervencije policije, zbog prekršaja iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (dvije tučnjave, jedna vika i galama i jedno omalovažavanje policijskih službenika), te je također zabilježeno i pet intervencija, zbog kršenja odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji (nasilničko ponašanje u obitelji). Protiv svih prekršitelja podneseni su odgovarajući optužni prijedlozi.(pubp)

Related Post