PREDSJEDNIK KANADSKOG INVESTICIJSKOG FONDA BORAVIO U NOVOJ GRADIŠKI

1877 0

Poljoprivrednici bi sklapali ugovor na 30 godina, a uz zajamčenu profitabilnu cijenu svojih proizvoda, imali bi i mogućnost sudjelovati u profitu koji tvrtka ostvari.

 

NOVA GRADIŠKA, Gradonačelnik Vinko Grgić doveo je danas u Novu Gradišku predstavnike kanadskog Investicijskog fonda Uniglobe Capital Trust,.zainteresiranog za proizvodnju bio dizela. Bio je tu John Bannach, predsjednik Fonda koji okuplja 600 članova i najveće svjetske osiguravajuće kuće i svjetski poznate tvrtke. Imaju razrađen program proizvodnje biodizela koji uz ekonomičnost jamči i profit za sve sudionike u procesu proizvodnje. S njim su bili Ermin Poredoš i Žarko Blau, zastupnici Fonda za područje Balkana. Tvrde da znaju kako ostvariti profit.

Pozdravio ih je gradonačelnik Vinko Grgić i izrazio zadovoljstvo što su došli u Novu Gradišku.

 

– Drago mi je da su gospoda na proputovanju kroz Hrvatsku došli na dvije lokacije, jedna je Peruća, gdje se priprema projekt u izuzetno velikom iznosu i koji je proglašen jedinim hrvatskim projektom među 50 europskih energetskih projekata. Druga destinacija je Nova Gradiška. Želimo im prikazati što mi možemo napraviti, što Industrijski park može prezentirati i eventualno ući u pregovore o njihovom ulaganju. Nova gradska uprava tek dva mjeseca ima legitimitet, što znači da imamo Gradsko vijeće i proračun i mogućnost raspolaganja sredstvima. Do sada smo dosta toga odradili prema društvenim djelatnostima i sportu i sada radimo na osnovnom akcentu, a to je gospodarstvo.Ovo je jedan od prvih razgovora s budućim poslovnim partnerima i ulagačima – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Kako se moglo čuti od gospodina Bannacha namjera im je graditi tvornicu kapaciteta 250.000 tona za koji je potrebno osigurati sirovinsku bazu na 7 do 10 tisuća hektara zemljišta, što je šansa da se neobrađeno zemljište privede proizvodnji, ali i farmere da se uključe, kako je rečeno, u ekonomski razvoj. Radi se, naglašeno je, o realnom i održivom projektu.

Poljoprivrednici bi sklapali ugovor na 30 godina, a uz zajamčenu profitabilnu cijenu svojih proizvoda, imali bi mogućnost sudjelovati u profitu koji tvrtka ostvari.

Kako je kazao John Bannach očekuju reakcije na njihov prijedlog, otvoreni su za suradnju s Gradom Nova Gradiška i spremni uskoro prezentirat konkretan program proizvodnje biodizela.

Predstavnici kanadskog Investicijskog fonda upoznati su s mogućnostima investiranja u Brodsko-posavskoj županiji, Novoj Gradiški i posebno u Industrijskom parku, radnoj snazi, znanju i održivosti investiranja te pogodnostima koje investitori mogu dobiti. Na hrvatskom i engleskom jeziku prezentaciju su obavile Sandra Petrović i Mirta Anjoš, djelatnice Industrijskog parka Nova Gradiška.

Related Post