Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković posjetit će danas Slavonski Brod i održati sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

769 0

ZAGREB – Predsjednik Vlade Plenković posjetit će Slavonski Brod i održati treću sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem – priopćio je Ured predsjednika vlade.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetit će 21. studenoga 2017. godine Slavonski Brod, gdje će se sastati sa županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem i gradonačelnikom Grada Slavonskoga Broda Mirkom Dusparom, te održati 3. sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Između ostaloga, na sjednici će se razmatrati mogućnosti unapređenja prometne infrastrukture na području pet slavonskih županija, staviti u funkciju neaktivna državna imovina te raspravljati o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske.

Predsjednik Vlade položit će cvijeće ispred Spomen obilježja „Prekinuto djetinjstvo“ za djecu poginulu u Domovinskome ratu i sastati se s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata, a potom će položit vijenac i zapaliti svijeću ispred spomenika poginulim braniteljima u Domovinskome ratu

U pratnji predsjednika Vlade Andreja Plenkovića bit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministar državne imovine Goran Marić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava, kao i državni tajnici i pomoćnici ministara ostalih ministarstava.

Related Post