PROMETNA NESREĆA KOD GROBLJA

1348 0

NOVA KAPELA, 2. studenog 2015. – U nedjelju, 1. studenog oko 13 sati u Novoj Kapeli na kolniku ulice Vladimira Nazora ispred mjesnog groblja dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teže i dvije osobe lakše ozlijeđene.

Osobni automobil, SB-registracija, kojim je pod utjecajem alkohola (0,93 promila) i brzinom za 10 km/h većom od dozvoljene (50km/h) upravljao 51-godišnjak iz Gornje Vrbe, kretalo se kolnikom ulice iz smjera sjevera prema jugu. U vozilu su se nalazili kao putnici 23-godišnjakinja i 15-godišnjak. Vozač ovog osobnog automobila je preko pune razdjelne crte na kolniku započeo obilaženje više vozila koji su se nalazili parkirani uz zapadni rub kolnika, a da se prije toga nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U tom trenutku iz suprotnog smjera kretao se osobni automobil, NG-registracija, kojim je upravljao 74-godišnjak iz Nove Kapele, a pritom se zaustavio na istočnoj prometnoj traci u namjeri skretanja u desna na kolni ulaz mjesnog groblja. Vozač osobnog automobila, SB-registracija je prilikom obilaženja u kočenju prednjim lijevim dijelom svog automobila udario u prednji lijevi dio zaustavljenog automobila, NG-registracija.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobili su 74-godišnji vozač osobnog automobila, NG-registracija i 23-godišnja putnica osobnog automobila, SB-registracija, koji su zadržani na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Lakše su ozlijeđeni 51-godišnji vozač osobnog automobila, SB-registracija i 15-godišnjak iz njegovog vozila. Policija će protiv 51-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Related Post

NAPUHAO 2,44 PROMILA

Autor - 02/05/2017 0
NOVA GRADIŠKA – Dana 30. travnja, oko 2.20 minuta, u Novoj Gradiški, policijski službenici su prilikom nadzora nad prometom, utvrdili…

INTERNET KUNSKI KREDITI

Autor - 19/08/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 19. kolovoz 2014. – Dana 18. kolovoza, oko 17 sati, u Policijskoj postaji Nova Gradiška, 52-godišnjakinja je prijavila,…