RAZGOVOR S GRADONAČELNIKOM ŽELJKOM BIGOVIĆEM

1160 0

NOVA GRADIŠKA, 20. ožujak 2014. – Uz gradnju južne gradske obilaznice, veoma značajne prometnice za Industrijski park, sadašnje i buduće koje i njemu posluju ili će graditi svoje tvornice,

pripremaju se i drugi radovi na obnovi komunalne infrastrukture i društvenih objekata. O tome smo razgovarali s gradonačelnikom Željkom Bigovićem.

Kaže da je objavljen je postupak javne nabave za postupak izgradnje nogostupa na sjevernoj strani Gajeve ulice. Vrijednost radova je 560.000 kuna bez PDV-a.

Prema Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova je kandidirana modernizacija ulica Lanosovićve i Lobine ulice, te prometnica na Trga kneza Višeslava. To su projekti koje su u planu ali se još uvije nezna da li će proći. Ukupna vrijednost iznosi 1,5 milijuna kuna, a traži se da Ministarstvo regionalnog razvoja radove sufinancira 85 posto investicije. Raspisan je natječaj i za rekonstrukciju i nadogradnju sustava ventilacije višenamjenske dvorane Dom kulture. Procijenjena vrijednost iznosi 600.000 kuna s PDV-eom od kojih će 60 posto sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Šansa je to za domaće izvođače.

 

Kako kaže gradonačelnik intenzivni su razgovori s projektantima, nadzorom i izvođačem radova oko dovršetka radova u Domu Mala.

-Želimo podvući crtu jer je bilo odstupanja po pitanju raspisanog natječaja, ugovorenih radova i troškovnika. Moramo stvari razjasniti da možemo nastaviti s radovima i dovršiti ih. Rekonstrukciju Društvenog doma Mala kandidirali smo za sufinanciranje prema Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova. Vrijednost investicije je 1,6 milijuna kuna. Tražimo od sufinanciranje od 85 posto prema natječaju. Bila bi to značajna pomoć za završetak cijelog projekta. Razmišlja se o mogućnosti da se ne ide na tako megalomanski dio društvenog doma Mala i da se izostave dijelovi projekta – kaže gradonačelnik Željko Bigović.

Treba dodati da gradska izvršna vlast ulaže velike napore da se dovrše radovi na fasadi zgrade Gradskog muzeja i pronađu novci za unutarnje radove, s Ministarstvom pravosuđa razgovara da obnovi preostali dio zgrade u kojoj je Općinski sud.

Related Post

HEROJI

Autor - 21/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 21. rujna 2012. – Pripadnici 121. brigade HV-e svečano će obilježili 21. obljetnicu ustroja brigade u subotu 29.…