SDP I HDSSB NISU PRIHVATILI GRADSKI PRORAČUN ZA 2016. GODINU

1266 0

NOVA GRADIŠKA, 17. prosinac 2015. – Većinom glasova vijećnika SDP-a i HDSSB-a (10:8) Gradsko vijeće na današnjoj sjednici nije prihvatilo prijedlog gradskog proračuna za 2016. godinu.

Za Grad Novu Gradišku to znači nove izbore i biranje nove predstavničke i izvršne vlasti.

Odbijanjem proračuna vijećnici SDP-a i HDSSB-a  nisu dali povjerenje  gradonačelniku Željku Bigoviću, koji se uzalud trudio obrazložiti  kako su  amandmani   koje je SDP  uputio na prijedlog proračuna  prihvaćeni. O amandmanima HDSSB-a nije se očitovao jer ih nije ni bilo.

Uzalud je govorio o stabilizaciji gradskog proračuna, proračunu za 2016. godinu koji je  najveći od  postojanja Grada Nova Gradiška i koji  jamči  10 posto  više sredstava u 2016. godini za njegove  korisnike. Uzalud je upozoravao  na posljedice koje  za njih donosi  privremeno financiranje.

Uzalud je dr. Dražen Oršulić (HDZ)  apelirao na ozbiljnost i upozoravao na  posljedice i krive odluke.

Vijećnici  SDP-a i HDSSB-a  bili su odlučni izglasati nepovjerenje gradonačelniku Željku Bigoviću.

Vinko Grgić i Dubravko Gubić su  ime  klubova  vijećnika  SDP-a i HDSSB-a  kazali kako je gradonačelnik izgubio njihovo povjerenje  jer ih nije uvažavao, kao ni  njihove amandmane  na  prijedlog proračuna u proteklim godinama, koji su uvršteni u proračun, a nisu realizirani.    Dubravko Gubić je kazao kako je došlo vrijeme da se gradonačelniku, koji im je trebao  samo  jednom godišnje kada se  donosio proračun, kaže dosta.

Budući da, kako smo mogli čuti,  nema odstupanja   od stavova vijećnika  SDP-a i HDSSB-a Novogradiščanima  predstoje novi izbori.

-O odluci Gradskog vijeća izvijestiti ćemo Ured državne uprave  da on postupi po zakonu, koji  predviđa da se u slučaju neusvajanja  proračuna ide na nove izbore. To znači da će  Grad Nova Gradiška od  1. siječnja 2016. godine imati povjerenika – kazao je  Josip Mikšić i  na pitanje, ima li izgleda da se  promijeni odluka  i stav  vijećnika  SDP-a i HDSSB-a, odgovorio da nema jer je to njihov stav koji neće mijenjati.

– Moguće je sazivanje  sjednice Gradskog vijeća i  izglasavanje  privremenog proračuna  za  financiranje samo dijela  nužnog  funkcioniranja Grada. Od 1. siječnja  dolazi povjerenik  kojega će imenovati Vlada RH. Naravno, pripremamo se za izbore – kazao je gradonačelnik Željko Bigović.

 

Related Post