Sjećanje na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje  

1201 0

Autor  Franjo Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA,  17. studeni 2021. – U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje  danas je   polaganjem vijenaca, paljenjem  svijeća i  minutom šutnje  na Trgu dr. Franje Tuđmana odana  počast žrtvama Vukovara i  Škabrnje, te poginulim hrvatskim braniteljima. 

 

Državni blagdan, kojega obilježavamo 18. studenoga  je sjećanje na dan kada je 1991. slomljena herojska obrana Grada Vukovara i  počinjen pokolj u Škabrnji. Jedan je to od najemotivnijih  obilježavanja  događanja iz Domovinskog rata. 

 

Kod spomenika poginulim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima   i biste  dr. Franje Tuđmana odana je  počast prvom hrvatskom predsjedniku, herojima koji  su poginuli braneći Vukovar i svim  poginulim hrvatskim braniteljima koji su u Domovinskom ratu  živote utkali u slobodnu i neovisnu domovinu.

 

Učinili su to članovi  udruga  proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada Nova Gradiška predvođeni gradonačelnikom Vinkom Grgićem,  Brodsko-posavske županije, Policijske  uprave brodsko-posavske,  Policije,  gradskih tvrtki i ustanova. 

Related Post