U INDUSTRIJSKOM PARKU NOVA GRADIŠKA

1442 0

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna koji će u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta

 

NOVA GRADIŠKA, 15. svibnja 2014. – Atlantic Grupa je započela najavljene radove na izgradnji nove tvornice za proizvodnju energetskih pločica u Novoj Gradišci. Kompanija je za izvođača izabrala tvrtku Projektgradnja d.o.o., s iskustvom u projektiranju i izgradnji industrijskih objekata kao što je tvornica proteinskih pločica pod brendom sportske prehrane Multipower u vlasništvu Atlantic Grupe.

Podsjetimo, riječ je o projektu ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna koji će u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta. Kako je najavljeno, u travnju su započeti radovi na izgradnji tvornice u Industrijskom parku Nova Gradiška, a prvi proizvodi s novih linija na tržištu se očekuju u prvom kvartalu 2015.

 

Nova Gradiška odabrana između brojnih lokacija kao najpovoljnija investicijska destinacija ove uspješne multinacionalne kompanije. Menadžment Atlantic Grupe višekratno je istaknuo kako je u Novoj Gradišci naišao na iznimno razumijevanje, proaktivnost ispremnost na suradnju predstavnika lokalne zajednice.

 

Atlantic Grupa vodeći je europski proizvođač sportske i aktivne prehrane pod brendom Multipower, a najveći dio asortimana proizvodi u vlastitim pogonima u okolici Hamburga (praškasti proizvodi i komprimati) te u Rogaškoj Slatini (napitci), dok su se energetske pločice dosad proizvodile ugovorno kod treće strane. Konsolidacijom vlastite proizvodnje s ciljem maksimalnog korištenja unutarnjih sinergija sustava, energetske pločice će se po završetku investicije u novu tvornicu nadalje proizvoditi vlastitim kapacitetima.

 

„Ponosni smo na činjenicu da je Atlantic grupa odabrala upravo Industrijski park kao najbolju od 93 analizirane poslovne zone u Hrvatskoj za svoje ulaganje. To je potvrda atraktivnosti Industrijskog parka kao jedne od najkonkurentnijih ulagačkih destinacija u Hrvatskoj, kao i potvrda potpune opredijeljenosti Grada za stvaranje optimalnih uvjeta za privlačenje ulaganja i razvoj gospodarstva ovog kraja.

U Atlantic Grupi smo dobili vrhunskog i izuzetno korektnog partnera te činimo sve da ovo ulaganje bude samo početak jedne dugoročne, uspješne suradnje.“ rekao je Željko Bigović, gradonačelnik Grada Nova Gradiška.

 

Realizacijom dvije velike investicije ove godine ATLANTIC GRUPE d.d. u tvornicu za proizvodnju energetskih pločica i KLIMAOPREMA d.d. u tvornicu za proizvodnju opreme za ventilaciju, klimatizaciju i čiste prostore, INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA se potvrđuje kao jedna od najkvalitetnijih i najkonkurentnijih ulagačkih destinacija u Hrvatskoj i Regiji.

Related Post