USKORO NOVO LICE MUZEJA

1367 0

NOVA GRADIŠKA, 14. ožujak 2014. – Kada se uskoro skinu skele bljesnuti će novi lice zgrade Gradskog muzeja, doduše samo s njene istočene i južne strane. Obnova zgrade muzeja traje već godinama

što je gradsku vlast ponukalo da traži rješenja i financijske mogućnosti da se zgrada muzeja što prije barem zatvori stolarijom i uredi fasada.

 

-Želimo podvući crtu s izvođačem radova, vidjeti što je napravljeno i nastaviti dalje s radovima. Vjerujem da će s stabilizacijom vremena na istočnoj i južnoj strani muzeja biti postavljena stolarija i da se konačno makne skela. U dogovoru smo s proizvođačem stolarije da izradi prozore i za zapadnu stranu zgrade muzeja. Želja nam je potpuno stolarijom zatvoriti i urediti muzej izvana. Financijske mogućnosti i financiranja od strane Ministarstva kulture i Brodsko-posavske županije presudno je za nastavak radova na unutarnjem uređenju – kaže gradonačelnik Željko Bigović.

 

Uskoro se može očekivati da će novim sjajem bljesnuti polovica zgrade u kojoj je Gradski muzej. Ostati će neuređena druga polovica zgrade u kojoj je Općinski sud. Sigurno to neće lijepo izgledati pa se traži rješenje i za taj dio zgrade. Moglo bi se desiti da po onoj narodnoj „u svakom zlu i neko dobro“ i taj dio obnovi. U razgovorima s ministarstvom pravosuđa i ministrom Orsatom Miljenićem o statusu pravosudnih organ u Novoj Gradiški došlo se i do razgovora o obnovi zgrade Općinskoj suda u kojoj se radi u uvjetima neprimjerenim vremenu u kojem živimo.

 

Dakako, iza fasada Gradskog muzeja i Općinskog suda su uvjeti koje treba osigurati za njihovo normalno funkcioniranje.

Related Post