VATERPOLO: U20 reprezentacija s prvog mjesta skupine u četvrtfinalu igra sa na Srbijom 

1468 0

PRAG – Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 20 godina na Svjetskom je prvenstvu odličnom igrom zauzela čvrsto prvo mjesto u skupini. Danas  ih u 15:30 sati očekuje početak knock – out sistema natjecanja i vrlo bitan sraz sa Srbijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Pragu.

U prvom kolu prvenstva Hrvatska je uvjerljivo svladala Argentinu 20:7, potom Italiju 13:12, Uzbekistan 31:1 te Rusiju 13:5. Sve utakmice mogu se pratiti na YouTube kanalu FINE:https://www.youtube.com/c/FINA1908/featured

– Težimo tome da iz svake utakmice budemo sve bolji i bolji te da momci napreduju. Za sada smo u tome uspješni te se nadamo da ćemo tako i nastaviti. U četvrtfinalu nas očekuje težak protivnik, reprezentacija bogata iskustvom i znanjem. S njima smo odradili pripreme tijekom ljeta te smo se susreli s njima i na turniru u Puli gdje su bili bolji od nas. Vidjeti ćemo kako će to izgledati na sutrašnjoj utakmici. Iskreno se nadamo da ćemo pružiti bolju igru nego ovog ljeta.  – rekao je Vjekoslav Kobešćak, izbornica reprezentacije. 

Mlade Barakude su na Svjetskim prvenstvima reprezentacija do 20 godina do sada dva puta osvajala zlato – 1997. u Havani i 2009. u Šibeniku. Godine 2017. na prvenstvu u Beogradu Hrvatska je bila srebrna nakon što su Grci bili sretniji u petercima, dok je na posljednjem SP-u u Kuvajtu 1999. godine izgubila susret za broncu od Italije.

Izbornik Kobešćak u Prag je otputovao sa sljedećim sastavom: Roko Pavić (Mornar BS), Petar Čondić Kadmenović (Jadran),  Noa Burburan (Primorje EB),  Karlo Babić (Primorje EB),  Roko Akrap (Mornar BS),  Luka Stahor (Jug Adriatic osiguranje),  Marin Tomasović (Jug Adriatic osiguranje), Duje Akrap (Mornar BS),  Jerko Penava (Solaris),  Tin Brubnjak (Primorje EB), Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje),  Ivan Vukojević (Jug Adriatic osiguranje), Ivan Jurišić (Jug Adriatic osiguranje),  Borna Sirovec (Solaris)

Stručni stožer: Vjekoslav Kobešćak – izbornik, Jure Marelja – pomoćni trener, Hrvoje Koljanin – pomoćni trener, Goran Obradović – pomoćni trener

Skupine u Pragu

SKUPINA A – Hrvatska, Italija, Rusija, Uzbekistan, Argentina

SKUPINA B – Španjolska, Srbija, SAD, Slovačka, Češka

SKUPINA C – Brazil, Mađarska, Njemačka, Egipat

SKUPINA D – Grčka, Kazahstan, Južna Afrika, Crna Gora

Related Post