Vodosprema kapaciteta 3.000 kubičnih metara jamčit će sigurnu opskrbu vodom

2320 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 12, travnja 2018. – Iako su kućni priključci uvjet da domaćinstvima imaju pitku vodu, bez magistralnog cjevovoda od 400 mm i vodospreme koja se gradi kod Bačice nema sigurne opskrbe pitkom vodom. Posebno se to odnosi na vodospremu kapaciteta 3.000 kubičnih metara vode koja će, kako kaže Davor Rukavina, direktor Vodovoda zapadne Slavonije, dolaziti iz Šumetlice, a u nuždi iz vodocrpilišta u Davoru.

Završetkom radova na području aglomeracije Nova Gradiška osigurat će se pitka voda i izbjeći problem opskrbe pitkom vodom koji je posljednjih godina posebno bio izražen tijekom ljetnih mjeseci.

-Možemo našim sugrađanima reći da ćemo projekt završiti tijekom ove godine. Rezultat će biti čista pitka i sigurna voda. Prošle godine Novogradiščani koji žive u višim dijelovima grada nisu imali vode nekoliko mjeseci. To je bio veliki problem zbog pritiska. Vodosprema kod Bačice dovesti će u grad dovoljnu količinu vode. Cijeli sustav se završava što nas veseli. Nažalost, 50 kilometara od nas u Slavonskom Brodu imamo problem sa vodom. Nova Gradiška će ubuduće moći pomoći u takvim situacijama. Moći ćemo pomoći zato što smo se zajedno objedinili. Posljednjih 10 godina se pregovaralo i konačno prošle godine, uz posredovanje Hrvatskih voda uspjeli smo to osnovati zajedničko poduzeće. Vodovod zapadne Slavonija je stabilna tvrtka koja, osim opskrbe vodom na svom području, može biti potpora svima drugima koji se nađu u nevolji i problemima u opskrbi vode – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post