30 DANA ZATVORA I NOVČANA KAZNA OD 12 000 KUNA: Traktorist sa 3,21 promila alkohola izazvao prometnu nesreći i pobjegao

1643 0

Upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom za koji je bila priključena tehnički neispravna prikolica

VRBJE – U četvrtak (12.rujna), na području općine Vrbje, oko 15.15 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se vozač kretao traktorom županijskom cestom, a suprotnim prometnim trakom se kretao osobni automobil kojim je upravljao 76-godišnjak.
U jednom trenutku je vozač kotačima traktora prešao na suprotnu prometnu traku uslijed čega je u udario osobni automobil , a nakon čega je napustio mjesto događaja. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška ubrzo su pronašli vozača traktora i utvrdili da se radi o 60-godišnjaku kojeg su odmah po pronalasku uhitili i doveli u Policijsku postaju Nova Gradiška.
Policajci su alko-testom vozaču traktora utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 3,21 promila te da je upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom za koji je bila priključena tehnički neispravna prikolica.
Policijski službenici su nesavjesnog 60-godišnjeg vozača 13. rujna, u 7.15 sati, uz optužni prijedlog doveli i predali na Općinski sud u Slavonskom Brodu gdje je proveden žurni prekršajni postupak, a u kojem je vozač traktora zbog počinjenih prekršaja kažnjen kaznom zatvora od 30 dana, novčanom kaznom u iznosu od 12 000 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „F“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Related Post