55. Vinkovačke jeseni u Zagrebu i Gornjoj Stubici

155 0

ZAGREB / GORNJA STUBICA – Za potrebe Državne smotre folklora i svečanog mimohoda 55. Vinkovačkih jeseni koji će kroz video razglednicu biti prikazani cijeloj Hrvatskoj, snimateljska ekipa danas se zaustavila u Zagrebu i Gornjoj Stubici. Uz zvuke tradicijske glazbe i korake narodnog plesa, običaje svoga kraja pred kamerama su pokazali HPDK Bosiljak i KUD Lipa u Zagrebu te KUD Matija Gubec u Gornjoj Stubici.
Kaptol ispred Zagrebačke katedrale danas je na kratko postao pozornica izvornog folklora, a sve je zabilježeno budnim okom snimateljske ekipe 55. Vinkovačkih jeseni. Snimljeni su tako nastupi Hrvatskog kulturnog prosvjetnog društva Bosiljak i KUD-a Lipa koje su pratili i domaćini – predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak te gradonačelnik Milan Bandić. Duh folklora zavladao je i prostorima dvorca Oršić u Gornjoj Stubici. Nakon ugodne dobrodošlice načelnika Općine Gornja Stubica Jasmina Krizmanića, zamjenice župana Krapinsko-zagorske županije Jasne Petek i direktorice Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica Kornelije Vnučec, pred našom kamerom nastupio je KUD Matija Gubec.
Sutra će Vinkovčani posjetiti grad Varaždin gdje će u 11:30 u atriju Županijske palače nastupiti KUD Voća, dok je sljedeći na rasporedu grad Čakovec i nastup HKUU-a „Zajednice međimurske županije“ koji nas očekuje na prostoru Starog grada Zrinski s početkom u 15 sati.
Podsjetimo 55. Vinkovačke jeseni pod sloganom „Curo draga iz sokaka moga“ bit će održane od 17. do 20. rujna isključivo kroz otvorenje i mimohod u kojemu će sudjelovati KUD-ovi iz naše županije. Snimateljska ekipa Jeseni u razdoblju od 27. kolovoza do 4. rujna posjećuje sve KUD-ove koji su trebali doći i snima kratke filmove o tradicijskoj kulturi i običajima svakog kraja koji će biti prikazani kao dio prilagođenog programa. Na taj način cijeloj će Hrvatskoj biti dočarano sve ono što su Vinkovci htjeli pokazati na svome trgu.

Related Post

DAN ŽUPANIJE

Autor - 12/04/2014 0
Plaketa brodsko-posavske županije bit će dodijeljena Poljoprivredno-prehrambenom kompleksu d.o.o Nova Gradiška, Obrtu uzgoja gljiva Križanić, Udruzi gluhih i nagluhih te…