Biciklista teško ozlijeđen u prometnoj nesreći kod Poljana 

1241 0

Foto Policija Brodsko-posavska Ilustracija

 

NOVA GRADIŠKA – Na kolniku ceste 42018, u blizini Poljana, 20. studenoga oko 18.05 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je  teško ozlijeđen 27-godišnji biciklist. 

 Policijski službenici su očevidom utvrdili, da je 26-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom uslijed neprilagođene brzine kretanja udarila automobilom u stražnji dio bicikla, koji se kretao ispred nje u istom smjeru, a kojim je upravljao 27-godišnjak. Nadalje je utvrđeno da biciklist nije upravljao biciklom na način kojim se ne umanjuje stabilnost vozila, iako je bila noć nije bio označen reflektirajućim prslukom, drugom reflektirajućom odjećom ili oznakom te je pored sebe sa desne strane, desnom rukom pridržavao drugi bicikl (vlasništvo 23-godišnjaka). 

Vozač bicikla je od siline udara nabačen na vjetrobransko staklo automobila te zajedno sa biciklima odbačen na travnatu površinu pored kolnika i teško ozlijeđen. Nakon pružene medicinske pomoći zadržan je na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. 

Policijski službenici protiv 26-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Nadalje, policijski službenici će protiv 27-godišnjaka donijeti obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prometnih prekršaja.    

Related Post