BILI BRIG: Godišnja Skupština udruge „Dubovac“

1283 0

Udruga „Dubovac“ iz Bilog Briga održala je u subotu, 4. veljače svoju  treću redovnu godišnju skupštinu. Iako je vrlo mlada, ova udruga vrijedno radi i bilježi izvrsne rezultate. To su potvrdili i svi gosti skupštine, koji su čestitali domaćinima na uspješnom radu, brojnim aktivnostima i postignućima, pohvalili ih i poželjeli da tako i nastave.

Nakon intoniranja himne „Lijepa naša“ sve je pozdravio predsjednik udruge, Zlatko Potočki. Posebno su pozdravljeni gosti, među kojima  načelnik novokapelačke općine, Ivan Šmit, predsjednik Općinskog vijeća, Ante Žagrić, zamjenica načelnika, Vesna Jergović, predsjednica Udruge hrvatskih umirovljenika općine Nova Kapela, Ankica Glivetić, predstavnici udruge „Sveti Florijan“ Magić Mala, zatim Športsko-ribolovne udruge „Vlakanac“ Siče, potom  Mirela Aladrović ispred Lag-a „Posavina“, predsjednici Mjesnog odbora i DVD-a Bili Brig i drugi gosti.

Na dnevnom redu skupštine, među ostalim, bilo je izvješće predsjednika Potočkog o radu udruge „Dubovac“ u prošloj godini, iz kojeg je vidljivo da je bilo puno vrijednih i zapaženih aktivnosti.  Tako su članovi udruge sudjelovali kao volonteri u projektu  novokapelačke udruge umirovljenika pod nazivom „I mi se želimo družiti“. Članica „Dubovca“ , Štefica Valentić,  bila je izvoditelj dnevne aktivnosti  kreativne radionice gdje su kroz osam mjeseci provođenja volontirali 334 sata.  Uređivan je park u središtu sela,  na igralištu su postavljene nove sprave, nabavljena je oprema za kuglanu i urađeno još puno toga.  Udruga „Dubovac“ u svim aktivnostima ističe nesebičnu pomoć i podršku novokapelačke općine. Brojne akcije realizirane su i na Gospinom polju,  a pred Božić su upriličene nove kreativne radionice na kojima su izrađivani Božićni ukrasi.

Udruga ima i svoj pjevački zbor koji je na Badnjak uveličao misno slavlje u  bilobriškoj kapeli Gospodinova Uzašašća. Tijekom godine druže se sa sličnim udrugama kao što su u Magić Maloj, Sičama i u drugim  mjestima.

Čelništvo udruge „Dubovac“  ponosi se  velikim brojem volonterskih sati koje su realizirali kroz radne akcije, kroz radionice i kroz projekt udruge umirovljenika. Ukupno su ostvarili 625  volonterskih sati. Udruga je prošle godine imala 21 aktivnog člana,  9 podupirućih te 18 djece.  Naglašeno je kako su bilobriška djeca  pokazala velik interes za sudjelovanje u radnim akcijama te na kreativnim radionicama.

Na skupštini je prihvaćeno i financijsko izvješće te plan rada i financijski plan za ovu godinu.

O radu udruge „Dubovac“ gosti su imali samo riječi pohvale i podrške. Poželjeli su im uspješan rad i ove godine.

Tajnica udruge, Marija Đikić, pročitala je pjesmu mještanke Bilog Briga, Marije Zengić, o Gospinom polju i vrijednoj udruzi „Dubovac“.

Prošle godine tiskana je i knjiga „Od Dubovca drevnog pa do naših dana“, o Dubovcu i Gospi s Gospinog polja, autorice Višnje Mikić, koja je na skupštini rekla nekoliko rečenica o svojoj knjizi. U znak zahvalnosti što se o Dubovcu i Gospinom polju sada može  čitati i u spomenutoj knjizi, ali i zbog izvrsne suradnje s udrugom „Dubovac“, tajnica udruge poklonila je autorici Mikić prekrasnu sliku, rad zlatovezom.

Related Post

OBILJEŽEN DAN OPĆINE SIBINJ

Autor - 19/02/2015 0
SIBINJ, 19. veljače 2015. – Prisjećajući se obljetnice stradanja sibinjskih žrtava kada je u veljači 1935. od strane jugoslavnskog režima…

Autor - 10/06/2018 0
SLAVONSKI BROD,  10. lipnja 2018. – Poštovani, u našem gradu Slavonskom Brodu se i ove godine održavaju programi najstarije smotre…