BRANITELJI POLICAJCI – PODRŠKA TIHOMIRU PURDI I OSUDA DRŽAVNIH INSTITUCIJA

1230 0

TRAŽIMO DA DRŽAVNE INSTITUCIJE IPSRAVE POČINJENU NEPRAVDU KAKO SE NE BI PONOVILO DA ONI KOJI SU BRANILI SVOJU DRŽAVU BUDU ZA TO KAŽNJENI I PROGANJANI

NOVA GRADIŠKA, 12. veljače 2011. – Sjednicu predsjedništva danas je u Novoj Gradiški održala Zajednica udruga hrvatskih branitelja Domovinskog

rata policije RH. Domaćin je bila županijska Udruga policije hrvatskih branitelja i predsjednik Zvonko Čulina. Bila je to prva sjednica udruge nakon Izborne skupštine. Održana je pod predsjedanjem Marijana Smernića. Policajci branitelji raspravljali su o aktivnostima provedenim u posljednja tri mjeseca i planu rada za ovu godinu, obilježavanju obljetnica iz Domovinskog rata, te deklaraciji Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata RH o Domovinskom ratu o kojoj, će se kako je zaključeno, do usvajanja još biti rasprava.

Marijan Smernić i Zvonko Čulina

 

Predsjedništvo ZUHBDRP-a dalo je podršku hrvatskom branitelju Tihomiru Purdi i kritiziralo nadležne državne institucije, smatrajući ih odgovornim za Purdino zatočeništvo u Zenici.

– Zajednica udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH pridružuje se i podržava sve udruge proistekle iz Domovinskog rata, kao i ostale građane u RH koji smatraju da hrvatski branitelj Tihomir Purda nije smio biti doveden u situaciju u kojoj se nalazi i da su za sadašnji njegov status odgovorne one institucije kojima je dužnost da brinu o pravima svojih građana i hrvatskih branitelja.

Tražimo da sve državne institucije koje su za to zadužene isprave počinjenu nepravdu, kako se ne bi ponovilo da oni koji su branili svoju državu budu za to kažnjeni i progonjeni. Stoga oštro osuđujemo ovaj i svaki pokušaj omalovažavanja žrtve hrvatskih branitelja i civila – navodi se u priopćenju ZUHBDRRP-a.

– Podržana je inicijativa svih branitelja u RR da se hrvatskom branitelju Tihomiru Purdi da podrška i ustraje u zahtjevu za njegovo izručenje Hrvatskoj i spriječi izručenje Srbiji. Naša udruga na državnoj razini će sa drugim udrugama usvojiti deklaraciju o Domovinskom ratu u kojoj ćemo tražiti zaštitu prava hrvatskih branitelja, a potom je uputiti državnim institucijama – kazao je Zvonko Čulina.

  

Related Post

IN MEMORIAM IVO KAUSAL

Autor - 11/04/2016 0
ŠTIVICA – U subotu je u osječkoj bolnici nakon kratke i teške bolesti preminuo dugogodišnji vatrogasac i aktivni mještanin Štivice,…