Članice Lige za borbu protiv raka “Dr Zorislav Slović” obilježile „DAN MIMOZA“

722 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 24. ožujka 2018. – Novogradiški Ogranak Lige za borbu protiv raka “Dr Zorislav Slović” danas je u Ulici slavonskih graničara proveo akciju “Dani mimoza”. Članice su sugrađankama dijelile mimoze i edukativni materijal. Sredstva prikupljena dobrovoljnim prilozima koristit će za Ogranka. 22. međunarodni Dan narcisa organiziraju Hrvatska liga protiv raka i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

-Svrha ovog edukativnog programa je motivirat žene na pregled dojki. Karcinom dojki je danas jedan on najučestalijih oboljenja kod žena. U Hrvatskoj od karcinoma dojki godišnje oboli oko 2.500 žena od kojih tisuću umre.

Zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravlja organizirali su drugi nacionalni program. Žene dobivaju pozive da dođu na redovni pregled dojki. Ovo je potpora nacionalnom programu. Bez uputnice i odlaska kod svog liječnika žene dobiju uputstvo i mogu se javiti na pregled. Rano otkrivanje raka dojki je izlječenje, a kasno je, nažalost, smrt – kazala je Tereza Grgić, predsjednica Ogranaka Lige za borbu protiv raka “Dr Zorislav Slović” Nova Gradiška.

Related Post

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

Autor - 26/11/2015 0
Dr. Siniša Zovko, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti Hrvatskog Crvenog križa održao je predavanje na temu ovisnosti i sustavnoj borbi…