DAN POLJA PIVSKOG JEČMA – Kvalitetan pivski ječam za kavalitetniji slad i još bolje pivo

676 0

Svi sudionici u lancu proizvodnje piva mogli su sve napore koje ulažu u unapređenje proizvodnje osjetiti u čaši piva domaćih pivovara

NOVA GRADIŠKA, 26. svibnja 2011. – Danas je održan tradicionalni Dan polja pivskog ječma na kome su se, uz proizvođače pivskog ječma, po prvi puta

okupili i predstavnici hrvatskih pivovara i omogućili proizvođačima osnovne sirovine za proizvodnju piva da popiju pivo, kao finalni proizvod u lancu od proizvodnje pivskog ječma i slada do piva. PP kompleks Nova Gradiška okupio je svoje kooperante i poslovne partnere, te predstavnike instituta koji doprinose unapređenju proizvodnje pivskog ječma. Potvrdilo se da je Nova Gradiška regionalni centar u proizvodnji pivskog jema i slada s kojim se opskrbljuju sve domaće pivovare i pivovare u susjednim zemaljama.

Sudionike su pozdravili Franjo Tutić, direktor PP kompleksa i Vlado Bićanić, direktor Tvornice slada Slavonija slad, za koju se ugovara i proizvodi pivski ječam.

Nova Gradiška je danas bila mjesto gdje su se mogla razmijeniti osobna iskustva kako bi se proizvodnja pivskog ječma povećala i bolje organizirala, dobio kvalitetn slad i još bolje pivo. Po prvi puta je na ovakvom skupu predstavljeno pivo kao finalni proitzvod, a uz pozante hrvatske pivovare predstavila se mala obiteljska pivorara Bošnjak iz Sičica.

Svi sudionici u lancu proizvodnje piva mogli su danas sve napore koje ulažu u unapređenje proizvodnje osjetiti u čaši piva domaćih pivovara.

U prvom dijelu proizvođači pivskog ječma mogli su čuti stručna predavanja o proizvodnji pivarskih ječmova, njihovom stanju u ovoj vegetracijskoj godini, a na pokusnom polju PP kompleksa mogli su vidjeti najnovija dostignuća u proizvodnji pivskog ječma i sortiment.

Dio koperanata posjetio jeTvornicu slada Slavonija slad i upoznao se s procesom proizvodnje slada.

Predstavnici Grupacije proizvođača piva, slada i hmelja u ugodnom i opuštenom ozračju Dana polja pivskog ječma održali su press pivnicu na temu Pivo – zdrava namirnica proizvedena isjključivo od prirodnih satojaka. Govorilo se o prednosti umjerene i zdrave konzumacije tog pjenušavog i osvježavajućeg pića. Bila je to idealna prilika da se upozna sa sastojcima piva, ali i s procesom proizvodnje slada u tehnološki najmodernijoj sladari u regiji. Dr. sc. Tonči Rezić s Prehrambeno-biotrehnološkog fakulteta u Zagrebu istaknuo je kako je pivo iznimno vrijedan prirodan proizvod čiju su sastojci isključivo prirodnog porijekla.

Vlado Bićanić

Franjo Tutić

Related Post

ELDA NOVA GRADIŠKA

Autor - 11/09/2014 0
Elda će u Novoj Gradiški u projekt još jednog proizvodnog pogona utrošiti 18 milijuna kuna NOVA GRADIŠKA, 11. rujan 2014.…

TISKARA ARCA U STEČAJU

Autor - 14/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 14. svibnja 2014. – U stečajnom postupku nad tiskarom ARCA d.o.o., Nova Gradiška Trgovački sud u Slavonskom Brodu…