Danas se u Industrijsko obrtničkoj školi održava Međužupanijsko natjecanje učenika u disciplini Kućne instalacije

188 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 12. ožujka 2020. – Uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Brodsko-posavske županije danas se u Novoj Gradiški u organizaciji Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška održava Međužupanijsko natjecanje učenika u disciplini Kućne instalacije.
Učenike i njihove mentore pozdravio je ravnatelj i predsjednik povjerenstva prof. Mijo Matošević, predstavio školu ističući pritom dobru suradnju sa više škola industrijsko-obrtničkih škola u Hrvatskoj te sa obrtničkim školama u Njemačkoj, Austriji i Mađarskoj.
Učenicima i njihovim mentorima, koji su došli uz 8 škola, obratili su im se zamjenica novogradiškog gradonačelnika Ivana Trupina i predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška Tomislav Šimić, koji je i otvorio natjecanje. Istaknuli su velik značaj koji u ukupnom gospodarstvu imaju obrtničkih zanima i savjetovali im da se hrabro uključe u tržište rada i postanu poduzetnici.
Održan je i okrugli stol na temu Strukovne škole pred novim izazovima.
Dodajmo da je i ovo natjecanje još jedno u nizu međužupanijskih i državnih natjecanja koja su održana u ovoj školi još jedno priznanje djelatnicima Industrijsko-obrtničke škole.

Related Post

Autor - 02/08/2019 0
SLAVONSKI BROD, 2. kolovoza 2019. – Udruga Slavonsko Brodski Biciklist desetu godinu za redom, organizira memorijalni biciklistički ultramaraton Ovčara –…