Dr. Japundžić u dvije ključne uloge

664 0

28. listopada 2011. – Sinoć je u Slavonskom Brodu održana izborna

skupština Županijskog nogometnog saveza uz nazočnost najviših dužnosnika Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednika Vlatka Markovića i glavnog tajnika Zorislava Srebrića, te svih delegata klubova naše županije. Od uzvanika bili su nazočni i proslavljeni nogometni reprezentativac Davor Šuker, te poznati nogometni djelatnici: Željko Širić, Vlado Iveta, Ante Vučemilović, Željko Bel, Drago Lucić, te od županijskih vlasti župan dr. Danijel Marušić, te predstavnici gradskih vlasti i brojni drugi. Brojne uzvanike i goste pozdravili su u ime domaćina Dubravko Galović, župan dr. Danijel Marušić, i drugi, a od gostiju: Drago Lucić, Davor Šuker, Vlatko Marković, Ante Vučemilović i Zorislav Srebrić. Posebno je bio zanimljiv pozdravni govor predsjednika Vlatka Markovića koji je povukao paralelu zbivanju u HNS i burnim događajima koji su završili ipak pozitivno, te naglasio koliko je bitno da se nogomet Slavonskog Broda ponovno vine na onu razinu koju je nekad imao u prvoligaškoj konkurenciji i obećao svu pomoć da se u tome opet uspije.

Govori ostalih bili su kurtoazni, kratki i svečarski. Nakon toga prišlo se najprije razrješenju dosadašnjih članova skupštine HNS, Nikice Stevanovića i Mladena Mikolčevića, što su skupštinari jednoglasno usvojili. Izbor predsjednika vršen je aklamacijom na temelju konsensusa koji je ranije postignut potpisima svih udruženih članica, a u ime komisije prijedlog 22 zastupnika na skupštini je iznio predstavnik Oriolika Blažević. Pošto je bio samo jedan kandidat glasovalo se aklamacijom. Za novog predsjednika Županijskog nogometnog saveza izabran je Dubravko Galović koji se potom zahvalio na izboru i jednoglasnoj podršci i naglasio da će svim snagama nastojati dužnost obaviti savjesno i pošteno do kraja mandata.

Kao mandator izabrao je 16 članova Izvršnog odbora, a on je kao predsjednik 17. član. Zatim je izvršen izbor 3 dopredjednika, a izabrani su jednoglasno: dr. Damir Japundžić, Slavko Milković i Marijan Zovko. Izabrana su i 3 zastupnika u Hrvatski nogometni savez, a to su: dr. Damir Japundžić, Franjo Matijašević i Dubravko Galović. te njihova 3 zamjenika gdje jedan od njih Novogradiščanin Krunoslav Hoffer. U ime svih izabranih zahvalio se dr. Damir Japundžić koji je u konstruktivnom i nadahnutom govoru naglasio da je potrebna sinergija među svim članicama Županijskog saveza, međusobno uvažavanje i sportski odnos među klubovima, vodstvima i igračima, kako bi se sve utakmice na našem području odigravale u duhu prijateljstva i sportskoj fair-playa. Nakon toga završnu riječ uzeo je novoizabrani predsjednik Dubravko Galović i lijepim riječima uz veliku zahvalnost za nazočnost visokih gostiju iz HNS, posebno predsjednika Markovića, zahvalio se svim nazočnima i pozvao ih da zajedničkim snagama rade na boljitku nogometa u Brodsko-posavskoj županiji, a time i cjelokupnog nogometa u Hrvatsoj. Švedski stol, tamburaši i druženje potrajalo je uz obilje fotografiranja, posebno sa Šukerom, dugo nakon završetka službenog dijela skupštine koja je protekla u tolerantnom, civilizacijskom i primjernom tonu, od početka do samoga kraja.

Related Post