HDZ, HSP „DR. ANTE STARČEVIĆ“, UMIROVLJENICI BLOK ZAJEDNO

1039 0

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA, 8. travanj 2013. – Kandidati za EU parlament Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske stranke prava „Dr. Ante Starčević“ i Bloka umirovljenici zajedno:

Andrej Plenković, Zdravka Bušić, Kristijan Tušek, Zdravko Krmek i Milivoj Špika boravili su u subotu u Brodsko-posavskoj županiji.

 

U prostorima HVIDRE Slavonski Brod sastali su se s predstavnicima braniteljskih udruga. Razgovaralo se o problemima braniteljske populacije, položaju Hrvatske u Europskoj uniji i zadatcima budućih europarlamentaraca. Naglasak dijaloga bilo je promicanje hrvatske kulture i očuvanje hrvatskog identiteta. Nakon sastanka s braniteljima, budući europarlamentarci su se susreli s građanima na gradskoj tržnici. Druženje s građanima proteklo je u ležernom neformalnom ozračju. Kandidati su posjetili i Dom za stare i nemoćne gdje su istaknuli kako će se brinuti za interese i bolji život osoba treće dobi. Prvi dio posjeta završio je druženjem s građanima na Gradskom korzu.

U večernjim satima okupljenima iz zapadnog dijela županije obratili su se u Domu kulture u Novoj Gradiški. Nazočni su bili Pero Ćosić i Dražen Oršulić, predsjednik županijskog i gradskog HDZ-a, kandidati za župana i novogradiškog gradonačelnika Danijel Marušić i Željko Bigović

 

Istaknuli su kako su oni za jaku Europu, ali prije svega za jaku Hrvatsku. Oni će zauzimati za pet ključnih mjera:

 

1. Razvoj gospodarstva i svih hrvatskih krajeva uspješnim korištenjem EU fondova, te promicanje solidarnosti u Europi,

2. Aktivnu europsku politiku zapošljavanja, osobito mladih te zaštitu obitelji

3. Potporu poljoprivredi i ribarstvu kao strateškim granama hrvatskog i europskog gospodarstva,

4. Infrastrukturno povezivanje Hrvatske i regije,

5. Promicanje hrvatske kulture i jezika, očuvanje hrvatskog identiteta kao temelja za razvoj.

 

Related Post