INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA – USPJEŠAN DOMAĆIN JOŠ JEDNOG DRŽAVNOG NATJECANJA

1554 0

Nikola Vrućina najbolji je mladi tokar u Hrvatskoj

 NOVA GRADIŠKA, 27. ožujka 2010. -Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška još je jednom bila uspješan domaćin i organizator državnog natjecanje učenika u zanimanju tokar i srodna zanimanja iz područja obrade i montaže. Održana je i smotra radova učenika u području obrađivač na numerički upravljanim alatnim strojevima. Nakon održanih regionalnih natjecanja okupilo se sa nastavnicima 12 najboljih učenika da pokažu svoja znanja, umijeća i vještine iz područja strojne obrade, najviše u području tokarenja. Došli iz Zagreba, Čakovca, Rijeke, Karlovca, Koprivnice, Bjelovara, Slavonskog Broda i Požege. Prigodan program na otvaranju natjecanja pripremili su učenici škole domaćina.

Prvo mjesto osvojio jer NIKOLA VRUĆINA iz Obrtničke škole Bjelovar, drugo IGOR FARKAŠ iz Tehničke škole Čakovec, a treće mjesto dijele NIKOLA IGRC iz Industrijske strojarske škole iz Zagreba i TOMISLAV TREPŠIĆ iz Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod. Četvrto mjesto osvojio je MELL FURIĆ iz Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška.  

 – U programu natjecanja bio je organiziran posjet Industrijskom parku i Poslovno inovacijskom centru gdje su se najbolji hrvatski mladi tokari upoznali s mogućnostima daljnjeg usavršavanja i izvođenja praktične nastave. Bili su impresionirani s onim to su vidjeli. Smisao školovanja naših đaka je školovanje za tržište rada. To ne možemo ako smo zatvoreni u zidove, to je cilj ovog natjecanja.

U posljednjih šest godina organizirali smo niz natjecanja od strojarstva, instalatera, obrade drva, učenika s teškoćama. Svake godine se nešto dešava u našoj škol, a nakon natjecanja ostane dio opreme i alata.

 – Svi su sudionici zadovoljni i s puno lijepih uspomena otputovali svojoj kući – kaže prof. Mijo Matošević, direktor IOŠ i predsjednik državnog povjerenstva.

  

Related Post

INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA

Autor - 05/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 5. svibanj. – Učenici pomoćnih zanimanja Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška danas prijepodne pekli su palačinke i kiflice brojnim…

HVALE VRIJEDNA OBLJETNICA

Autor - 08/12/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 8. prosinac 2014. – Kulturno-umjetničkim programom u Domu kulture 5. prosinca održana je završna svečanost obilježavanja hvalevrijedne 95.…