Ivana Trupina i dr. Ljepša Rakas Vujčić nisu krile nezadovoljstvo rezultatima izbora

4880 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 17. svibnja 2021. – SDP je očekivao puno bolje rezultate na jučerašnjim izborima pa se u njihovom stožeru nije krilo nezadovoljstvo. Njegova kandidatkinja za gradonačelnicu nije uspjela proći u drugi krug, a samo dva vijećnika u Gradskom vijeću isto tako ne daju razloga za zadovoljstvo. Sinoć u svojim izjavama nisu to krile kandidatkinja za gradonačelnicu Ivana Trupina i nositeljica liste dr. Ljepša Rakas Vujčić.
– Čovjek koji je prošao u prvom krugu, čovjek koji je potvrdio svoj mandat koji će biti budući gradonačelnik grada Nove Gradiške je čovjek koji je trošio sva naša sredstva za potrebe svoje privatne kampanje, i svoje nezavisne liste. Ako se pokažu ovi rezultati točnima mi nemamo što raditi niti u Vijeću niti u izvršnoj vlasti, a nemamo što raditi u gradskoj upravi, gradskim tvrtkama i ustanovama. Iznenađena sam i šokirana. Očekivali smo da će netko od troje kandidata za gradonačelnika proći u drugi krug. Po pitanju broja lista vidjelo se da su u gradu potrebne promjene, ali građani to očito tako ne smatraju. Iako smo dobili mali broj glasova ja prva neću odustati od toga da se borim za ljude koji su mi ukazali povjerenje i naći ću načina da se za njih izborim. Za ove druge smatram da će neki drugi izbori pokazati da su se preobratiti.
S naše strane predizborna kampanje je bila korektna prema svim kandidatima i svim listama, s moje strane kao kandidatkinje za gradonačelnicu i od strane nositeljice liste dr. Ljepše Rakas Vujčić. Vodili smo fer kampanju. Nažalost i danas smo bili svjedoci brojnim nepravilnostima. Bili su mi upućeni pozivi od strane građana koji su dobivali dva a ne četiri listića na biračkim mjestima – kazala je kandidatkinja za gradonačelnicu Ivana Trupina.

Kratku izjavu dala je i nositeljica liste dr. Ljepša Rakas Vujčić.
-Iako su rezultati neslužbeni vidimo da se jedna nezavisna lista odvojila od svih ostalih. Građani našeg grada su tako odlučili . Žao mi je što građani nisu prepoznali SDP, jedinu lijevu opciju u gradu i što našoj kandidatkinji i listi nisu dali više glasova. Mora se poštovati volja birača, a vidjet ćemo kako će grad dalje funkcionirati. Ja ću i dalje raditi na boljitku građana kroz svoje zanimanje ako ne kroz politiku – kazala jer dr. Ljepša Rakas Vujčić i možda posljednjom rečenicom najavila svoje odustajanje od politike.

Related Post

Otvoren mjesec borbe protiv ovisnosti 

Autor - 17/11/2022 0
Autorica Ljiljana Lukačević, mr.spec.kliničke psihologije   NOVA GRADIŠKA, 16.  studeni 2022.  – U organizaciji Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada…