IZBORNA SKUPŠTINA DRUŠTVA „NAŠA DJECA“

1393 0

NOVA GRADIŠKA, 18. travanj 2011. – Verica Lukačević i naredne četiri godine biti će na čelu Društva „Naša djeca“. Jednoglasno je izabrana na izbornoj Skupštini na kojoj je izabrano i ostalo čelništvo društva koje, svojim aktivnostima s djecom

i za djecu, tijekom godine plijeni pozornost javnosti. Za tajnicu je ponovo izabrana Zrinka Ferenčina, a članovi Nadzornog odbora, uz Vericu Lukačević i Zrinku Fernčinu su: Ljubica Kovačić, Mihaela Đeraj, Đurđa Trupinić, Sanja Kovarbašić-Ferković, Marina Jakobović, Maja Senić i Ivana Šokić. Luca Šapina, Đurđica Pavković i Sanja Markolović su članice Nadzornog odbora, a Verica Lukačević članica Skupštine Saveza društava DND.

 

Skupština je usvojila izvješće o radu i financijsko izvješće, te izvješće Nadzornog odbora iz kojima su se vidljive brojne hvale vrijedne aktivnosti društva u protekloj godini. Potvrđuju obrazovnu i humanu zadaću, rad s djecom u njihovo slobodno vrijeme, promicanje Konvencije o pravima djeteta i pomoć djeci u razvoju, a roditeljima pomoć u odgoju djece. Više nego uspješno provodilo ih je dvadesetak aktivnih članova. U nekoliko navrata Verica Lukačević i Zrinka Ferenčina istaknule su potporu i dobru suradnju kuju su imale u provođenju manifestacija i drugih aktivnosti od osnovnih škola, vrtića, Mažoretkinja, Gradske glazbe, Osnovne glazbene škole i Pučkog otvorenog učilišta MAR, Autokluba i Policijske postaje Nova Gradiška, te Grada Nova Gradiška.

Zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić pohvalila je opsežan rad društva i posebno izrazila zadovoljstvo što kroz svoje aktivnosti okuplja velik broj djece.

– Grad je prepoznao te aktivnosti i zato daje novčanu potporu. Očekujem da ćemo svi zajedno doprinijeti da Nova Gradiška dobije status grada prijatelja djece jer Nova Gradiška to zaslužuje. Zaslužuje da to vide drugi, a djeca da budu ponosna na svoj grad – kazala je dr. Rakas-Vujčić.

Od brojnih aktivnosti provedenih u prošloj godini koje je u izvješću navela Verica Lukačević najznačajnije i po broju djece koja su u njima sudjelovale najmasovnije su bile Dječji pokladni dan sa 700 malih maškara iz starijih skupina gradskih vrtića, male škole i trećih i četvrtih razreda osnovnih škola, obilježavanje Dana Europe gdje je u glazbeno scenskom programu sudjelovalo 400 djece osnovnoškolskog uzrasta, Biciklijada održana pod motom „Sigurno i vješto u prometu“ sa 150 malih biciklista iz prvih razreda osnovnih škola i starijih vrtićkih skupina, Obilježavanje Međunarodnog dana djece i Dječjeg tjedna u sklopu kojih je organizirana XIV humanitarna utrka „Za tvoj korak tisuću naših“ u kojoj je 400 djece trčalo za bolesnog dječaka Andreja Matoševića iz Cerničke Šagovine. Dodajmo da su organizirane kreativne radionice subotom, da su se Društvo „Naša djeca“, osobito Dječji forum i Dječje gradsko vijeće predstavili svoje aktivnosti na Sajmu mogućnosti, organizirali Izložbu dječjih igračaka u prizemlju bivše „Name“, sudjelovali u Adventu u našem gradu, a da je zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić za vrijeme Dječjeg tjedna primila djecu iz Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća.

Izdvojimo da je u suradnji s Dječjim odjelom novogradiške Opće bolnice i suradnicom DND-a vjeroučiteljicom Patricijom Brdar nastavljena akcija Za osmijeh djeteta u bolnici u kojoj dvadesetak srednjoškolaca volontera tijekom godine redovito posjećuje hospitaliziranu djecu. U cilju socijalizacije i zdravstvene prevencije i prošle je godine organizirano ljetovanje djece u Starom Gradu na Hvaru na kome je bilo 34-vero djece.

Tijekom prošle godine organizirane su i brojne druge aktivnosti.

Za volonterski rad i doprinos poboljšanju kvalitete života djece u Novoj Gradiški Grad Nova Gradiška je prošle godine Verici Lukačević dodijelio javno priznanje Medalju grada.

 

Related Post