Kaznena djela, prometna nesreća, tučnjave

393 0

24. lipnja 2011. – U utorak oko 21.40 sati u Novoj Gradišci, u

unutrašnjosti ugostiteljskog objekta, 26-godišnjak je tjelesno napao 35-godišnjeg vlasnika, izudaravši ga šakama. Vlasniku ugostiteljskog objekta je ukazana liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradišci, a ozljede su okvalificirane kao lakše. Kod 26-godišnjaka je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,79 promila, te je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja. Policija protiv 26-godišnjaka podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U srijedu oko 23.40 sati u Kovačevcu se dogodila prometna nesreća na način da je 35-godišnji vozač osobnog automobila Mercedes, zbog ne držanja potrebnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio mopeda kojim je upravljao 26-godišnjak, dok se s njim na mopedu nalazio 48-godišnjak. Pritom je 48-godišnji putnik sa mopeda nabačen na vjetrobransko staklo osobnog automobila, a 26-godišnjak je zajedno sa mopedom sletio u odvodni kanal. U ovoj prometnoj nesreći 26-godišnjak je lakše ozlijeđen, a nakon ukazane liječničke pomoći zadržan je na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Protiv 26-godišnjaka i 48-godišnjaka slijede prekršajni nalozi (vozaču mopeda zbog isteka prometne dozvole i obadvojici zbog nekorištenja zaštitne kacige), te protiv 35-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nakon prometne nesreće 35-godišnjak je izašao iz vozila i metalnom cijevi izudarao 26-godišnjaka. Daljnji napad spriječio je 25-godišnji suvozač iz osobnog vozila. Ozlijeđenom 26-godišnjaku je ukazana liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je zadržan na daljnjem liječenju, a ozljede okvalificirane kao tjelesne. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 35-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda u pokušaju.

 

Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

 

NOVA KAPELA – 21. lipnja oko 18.45 sati na auto-cesti A3 kod Nove Kapele, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. Prometna nesreća se dogodila kad je 48-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Golf, SB registracijskih oznaka, započeo pretjecati teretno vozilo, te je zbog neprilagođene brzine u izbjegavanju otpalog gazećeg sloja gume sa priključnog vozila (sa srednjeg kolnika), izgubio nadzor nad upravljačem i u zanošenju preko kolnika sletio na travnatu površinu s južne strane, probivši zaštitnu žičanu ogranu. Nakon toga Golf je nastavio sa kretanjem u prevrtanju po zemljanoj površini, gdje se zaustavio na kotačima. U ovoj prometnoj nesreći 40-godišnji suvozač je teško ozlijeđen, koji je nakon ukazane liječničke pomoći u bolnici u Novoj Gradiški, prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu. Putnici (51-godišnjak i 26-godišnjak), koji su se nalazili na stražnjem sjedalu lakše su ozlijeđeni, a nakon ukazane liječničke pomoći u bolnici u Novoj Gradiški, pušteni su kući. Protiv 48-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu Nova Gradiška zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.

 

Požar zbog opuška

GODINJAK – 22. lipnja u vremenu iza ponoći u Godinjaku na terasi obiteljske kuće (vlasništvo 60-godišnjaka) došlo je do požara u kojem osim materijalne štete nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su uz nazočnost inspektora zaštite od požara, utvrdili da je do požara došlo zbog žara opuška cigarete. Zapalili su se spužvasti podmetači vrtne garniture (PVC stolice) koja se nalazila na terasi. Požar se potom proširio na stolice, stol, drvenu ogradu, što je u cijelosti izgorjelo, dok je dio fasade kuće (stropna lamperija) do ulaznih PVC vrata djelomično oštećena, odnosno začađena. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Godinjak. Slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradišci.

Related Post