MAŽORETKINJE GRADA NOVE GRADIŠKE MEĐU NAJUSPJEŠNIJIM MAŽORET TIMOVIMA U HRVATSKOJ

1198 0

Natalija Golovrški

29. ožujak 2011. – U Čakovcu je 25.-27. 3. 2011. godine održano Državno natjecanje u twirlingu i mažoret plesu na kojem su i ove godine sudjelovale članice Mažoretkinja grada Nove Gradiške. Tim naših mažoretkinja i ove je godine uspješno predstavio naš grad natječući se sa 21 koreografijom

u 10 kategorija. U petak, prvog dana natjecanja nastupile su u kategoriji stratting u X Anamarija Pavlina (u kadetskoj skupini), Nives Živković i Filipa Miloš (u juniorskoj skupini). Anamarija Pavlina u svojoj je dobnoj skupini osvojila brončanu medalju te se plasirala na svjetsko prvenstvo koje će se održati 2012. u Švicarskoj.

U subotu 26.3. u kategoriji solo s rekvizitima nastupile su u skupini najmlađih Adriana Grganić, Patricija Lang i Maja Golovrški. Adriana Grganić za svoj je nastup osvojila srebrnu, a Patricija Lang brončanu medalju. U istoj kategoriji u skupini juniora nastupila je Nives Živković i osvojila srebrnu medalju. Filipa Miloš, Ena Špičak i Nensi Živković plesale su solo s rekvizitima u skupini kadeta. Najuspješnija među svim natjecateljicama bila je Filipa Miloš koja se plasirala na 1.mjesto.

Istog je dana održano i natjecanje u kategoriji duo s rekvizitima. U skupini najmlađih nastupile su naše Patricija Lang i Maja Golovrški i osvojile srebrnu medalju. Duo s rekvizitima u skupini juniora plesale su i Barbara Ptačnik i Sara Jurčević te Filipa Miloš i Nives Živković. Filipa i Nives i ove su godine bile najuspješnije u svojoj dobnoj skupini i osvojile zlatnu medalju.

Djevojke novogradiških mažoretkinja tog su dana plesale i u svojim skupnim koreografijama i to u kategorijama exibitiona za juniorke i kategoriji juniorskog tradicionalnog mažoret plesa. U ovoj posljednjoj osvojile su brončanu medalju.

 

Kategorija duo s rekvizitima nastavila se i u nedjelju u prijepodnevnim satima. U kadetskoj skupini nastupile su Barbara Kočijašević i Laura Barabaš, Nensi Živković i Ena Špičak te Adriana Grganić i Nora Despotović. Najuspješnije među njima bile su Nensi i Ena koje su osvojile brončanu medalju.

U kategoriji tradicionalnog mažoret plesa najmađih nastupila je skupina naših djevojaka i ponovila svoj prošlogodišnji uspjeh osvojivši srebrnu medalju. Srebrnu medalju osvojile su i u kategoriji exibitiona za najmlađe.

Prvi put na ovako velikom natjecanju nastupile su najmlađe novogradiške mažoretkinje. Natjecale su se u dobnoj skupini minime (gdje su bile najmlađe) i među 10 skupina osvojile izvrsno 6.mjesto.

Ovi uspjesi naših djevojčica i djevojaka svrstavaju nas među vodeće mažoret timove u cijeloj Hrvatskoj, a rezultat su velikog, upornog i nesebičnog rada njihove trenerice Maje Lukić, svih mažoretkinja i njihovih roditelja te predsjednice Udruge Stane Miloš. Uspjesi će nas (ako to financijske prilike budu dozvoljavale) odvesti do europskog natjecanja koje će se održati u gradiću Bath u blizini Londonu, a na kojem bi trebale nastupiti u solo nastupima Filipa Miloš, Nives Živković, Adriana Grganić, Patricija Lang, te u nastupima u paru Filipa Miloš i Nives Živković, Patricija Lang i Maja Golovrški te Nensi Živković i Ena Špičak.

 

UDRUGA MAŽORETKINJE GRADA NOVE GRADIŠKE

Mažoretkinje grada Nove Gradiške, sutra u srijedu u 19 sati održavaju redovnu izvještajnu godišnju skupštinu koja će se održati u Grdadskoj vijećnici.

Related Post