Na radost roditelja u Dragaliću se gradi vrtić

5427 0

DRAGALIĆ, 1. siječnja 2020. – U 2019. godini Općina Dragalić, uz redovne aktivnosti, pokrenula je ili nastavila realizirati nekoliko značajnih projekta u oblasti komunalne i društvene infrastrukture. Nastavljena je izgradnja vodovoda u Poljanama i Donjim Bogićevcim i započela izgradnja mrtvačnice u Goricama, a početak izgradnje zgrade dječjeg vrtića sve je obradovao, posebno mlade obitelji koje žive na području općine.
-Najveći je to projekt koji je u realizaciji i nakon zime, kada to dozvole vremenske prilike očekujemo nastavak radova. Očekujemo da će biti dovršeni do početka svibnja i da ćemo za Dan općine preuzeti zgradu na upravljanje – kaže načelnik Zvonimir Karlik.
Vrtić bi s radom trebao početi na jesen, kada će roditeljima biti osiguran dnevni boravak za djecu, i prvi put će se moći u vrtiću čuti dječja graja.
Kako kaže načelnik, s gradom Nova Gradiška dogovoreno je da vrtić bude u sastavu Dječjeg vrtića Nova Gradiška, kao što je to i slučaj s ostalim vrtićima iz općina u novogradiškog kraju, osim Općine Rešetari. Za Općinu Dragalić je to povoljnije jer Općina nema financijskog kapaciteta da vrtić bude samostalan, da ima upravu, knjigovodstvo i ravnatelja.

Related Post

IZLOŽBA KORIZMENO RUHO

Autor - 20/02/2013 0
U organizaciji Sindikata umirovljenika podružnice Donji Andrijevci u utorak je otvorena izložba Korizmenog ruha koji se nosio u razdoblju 1900-1950.…