NG LJETO 2019: Sve je spremno za najveću glazbeno-turističku manifestaciju u Slavoniji

1803 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 23. srpnja 2019. – Na konferenciji za medije potvrđeno je danas da je sve spremno za ovogodišnje Novogradiško glazbeno ljeto, najveću glazbeno-turističku manifestaciju u Slavoniji koja će, uz glazbu za svačiji ukus, i ove godine posjetiteljima pružiti priliku da uživaju i u brojnim drugim sadržajima i zanimljivostima..
Ova najpoznatija novogradiška manifestacija održat će se od 14. do 18. kolovoza. Izrasla je dakle u petodnevnu manifestaciju i svojim sadržajima proširila se na prostor parka i parkiralište ispred pošte. Uz gospodarsku izložbu Općih poljoprivrednih gospodarstva i obrtnika bit će izložbi i sportskih natjecanja, a kod fontane će se okupiti i najbolji proizvođači kraft piva u Hrvatskoj.
O sadržajima su danas u uredu Turističke zajednice opširno govorili Bernard Kumić Berny u ime produkcijske kuće “Motionplay Hrvatska”, gradonačelnik Vinko Grgić i njegovi zamjenici Ivana Trupina i Borislav Vidošić.
Koliki interes vlada za ovu manifestaciju potvrđuje podatak da u Novoj Gradiški nema slobodnih smještajnih kapaciteta.
Glazbe će uistinu biti za svačiju ukus, a u udarna tri dana nastupit će Maja Šuput, Željko Joksimović i Darko Rundek, bit će tu popa, rocka i džeza, dakako i tamburaške glazbe, a ovogodišnje Novogradiško glazbeno ljeto završit će folklorom i cjelovečernjim nastupom KUD-a „Markovac“ iz Zagreba.
Gradonačelnik Vinko Grgić zahvalio se svim akterima koji su prijašnjih godina, a i ove, daju doprinos u organizaciji ove manifestacije koja je,. kako je naglasio postala dominantan invent u Slavoniji i Baranji dodajući da je to rezultat truda i želje da svake godine bude bolje. Ove godine grad je izdvojio 630.000 kuna, od kojih je 430.000 kuna za izvođače. Velik doprinos organizaciji i sadržajima daju i sponzori koji su prepoznali Novogradiško glazbeno ljeto kao događaj u koji se isplati ulagati. I ove godine ulaz se ne plaća.
Opširnije ćemo najavljivati sva događanja i sa njih izvještavati.

Related Post

UDRUGA VOLONTERA

Autor - 22/02/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 22. veljače 2012. – Na izvještajnoj i izbornoj skupštini Udruge volontera Dr. Vesna Oršulić ponovo je izabrana za…